2011. április 13.

Némi izgalom

Ha Húsvétig ép ésszel, és különösebb gyomorsav-felgyűlés nélkül túlélem ezt a másfél hetet, nagyon fogok örülni.

Az Üzembeli rendelést megcsináltam, 130 kis gingerbread vőlegény és menyasszony várja, hogy pénteken bevigyem őket reggel. Egy szombati esküvőre készültek. Aztán, ha minden jól megy, pénteken délután elindulunk Co. Clare felé, Annáék esküvőjének színhelyére.

A tortát azt még elkészítem valahogy, de hogy hogyan visszük le az ország másik felébe, no, amiatt most kezdek aggódni. Komolyan elgondolkoztam azon a módszeren, amit egy Youtube videón láttam, hogy a négyemeletes tortán díszítés előtt átütöttek egy hosszú farudat, s az tartotta egybe a tortarétegeket és a szinteket egymástól elválasztó kartonokat.

Olyasmi kellene, ami a végső díszítés előtt talán kihúzható a tortákból...

Holnap megyek, és levadászok egy hosszú hústűt, vagy valami hasonlót a Woodies-ban. Farudat valahogy nem tudok elképzelni a "hegy" torta közepén.

3 megjegyzés:

Erika Antal írta...

Jó akkor most már veled izgulunk. De bevallom ezt a farudat nem nagyon értem, és mi lesz a lukkal a fa rúd helyén?

kisrumpf írta...

Végül is nem lett farúd átütve az egész tortán, csak a felső két szintet fogja össze egyetlen rúd. Mellékelem a videót, ami megmagyarázza kicsit, milyen rudakat emlegettem, s hogyan használom őket. 4 mm-es farudakat használtam - tálalás előtt kihúzogatják őket a tortából. A lyuk megmarad, de többszintes torta másképp nem élné túl sérülés, és egymásba omlás nélkül :-).

http://www.youtube.com/watch?v=3qu9ZtV51RM&feature=related

Erika Antal írta...

Megnéztem...hogy mik vannak... eszembe nem jutott volna. Igaz esküvői tortát sütni sem :).
Nagyon drukkolok!