Levesek - folyt.
 Akkor jöjjön a perzsa erőt adó csirkeleves. Ezt eszem harmadik napja, pedig csak fél adagot készítettem el. A recept egy bizonyos Sabrina Ghayour perzsa séf, az ő tehetségét dícséri. Annyit változtattam rajta, hogy nem árpagyöngyöt raktam bele, hanem hajdinát, mert az volt itthon, s mert a megkezdett zacskó alján éppen annyi hajdina maradt, amennyire szükségem volt. Így joggal dicsekedhetek a férjemnek, hogy megint sikerült valamit elhasználni a szekrényből, ami már régóta ott feküdt használatlanul.     Hozzávalók 6 személyre:     3 evőkanál olívaolaj   4 csirke felsőcomb, vagy két egész csirkeláb   2 nagy vöröshagyma, apróra kockázva   3 fokhagymagerezd, apróra vágva   1 teáskanál őrölt kurkuma   175 g árpagyöngy (vagy hajdina)   75 g zöld lencse   2 liter víz   600 ml csirkeleves (kockából is jó)   1 kis csokor friss petrezselyem   1 kis csokor friss koriander   50 g friss spenótlevél   2 evőkanál író vagy 3 evőkanál görög joghurt (0 %-os) (ezt kihagytam, s helyette natúr...