Recept Medvéék citromlevéhez
Mivel felgyűlt sok pontunk a sok kérdőív nyomán, ezért könyveket vettünk nemrég, tankönyveket unokatestvérnek, főleg szakácskönyveket nekem. Ennek a finom sütinek a receptje Signe Johansen Scandilicious c. könyvéből való, és a "Mor Monsen" névre hallgat. Vagyis Monsen anyónak hívják - senki nem tudja, ki volt ez a Monsen anyó, de a sütit - a könyv szerint - minden valamirevaló norvég ismeri. Itt csak röviden norvég citromos, szárított ribizlis, mandulás süti néven fog futni. (Elnevezése angolul is ilyen hosszú...). Ami feltűnő egyébként a szakácskönyvben, hogy majdnem minden süti tönkölylisztből készül! Norvég citromos, szárított ribizlis, manduás süti Kell hozzá: 250 g puha vaj 250 g kristálycukor (ittenieknek: golden caster sugar) 1 kk vanília kivonat 3 tojás, fehérje-sárgája szétválasztva 200 g finomra őrölt tönköly liszt (ha nincs, jó a simaliszt is) 1 citrom reszelt héja és a leve 75 g őrölt mandula 2 kk sütőpor 1/8 kk szódabikarbóna 1/4 kk tengeri só 75 g szárított r...