2011. október 10.

Cukor és rögbi - Édes-savanyú

Próbálgatom a Blogger új kezelőfelületét, még nem tudom eldönteni, hogy tetszik-e - mint minden változást, ezt is szokni kell. A statisztika nézegetése közben feltűnt, mennyire sokan néztek-néznek meg a nőklapjacafé oldaláról (ahol nem vagyok regisztrálva). Vajon miért? - így én. Mint kiderült, mézeskalács házaim keltették fel az érdeklődők figyelmét. Örömmel olvastam, hogy van, akinek tetszenek. Erről aztán eszembe jutott, hogy hamarosan elkezdődik az évszak, amikor házelemek lepik el az asztalt, s sűrűbben árasztja el a lakást a mézeskalács édes illata... Kint pedig a borús idő, és a hangoskodó cinkék emlékeztetnek rá, hogy visszavonhatatlanul ősz van, s hamarosan csontvázakat is kell rajzolnom a gingerbread men-ekre...

Az idén biztosan lesznek új cukordekorációk a házakon, ugyanis az egyik szemüvegbolt helyett édességbolt nyílik Bray-ben, mégpedig régi édességekre specializálódnak, házi készítésűekre, ún. "boiled sweets"-ekre, anelyek keménycukrok, s ezekből remekül lehet cukorablakot csinálni. A bolt személyzetet keres, úgyhogy ha bárki ilyen munkára vágyik, nézzen szét Bray főutcáján, az Önkormányzat épülete előtti sarkon van, információk az ablakban (sajnos, a kissé hosszú emailcímet nem tudtam megjegyezni, de majd megnézem közelebbről.)

Amúgy pedig enyhe gyász, az írek szombaton kiestek a Rögbi Világbajnokságon, maradnak a kiwik, akiknek drukkolni lehet, bár Wales is remek volt... A poén kedvéért csinálok pár rögbijátékos alakú sütit, a festésükkel sem kell nagyon bajlódnom, fekete lesz mindenük, és kész!

Oktoberfest 2011

Ezúttal Trish-t is vittük magunkkal, hadd élvezze a hamisítatlan harmonikazenét, ami a kaja mellé jár. Utána sokáig nem hallottunk rendesen... s este csak gyümölcssaláta volt vacsorára*...





* S felfedeztem, hogy a nagyon finom savanyúkáposztában nemcsak szalonnakockák, köménymag, de borókabogyó is van! Lassan elkezdhetek kísérletezni az imitációjával.