Bagettek és egy szomorú történet

A múlt heti bagettsütés eredményeivel inkább nem dicsekednék. Nincs mese, a formázást még gyakorolnom kell. Azt hiszem, Bertinet a felső két bagettet "elfogadható"-nak ítélné, a többire pedig valószínűleg fújna egyet. Kezdjük ott, hogy 23 inch hosszúnak kellene lennie, mert ennyi egy hagyományos francia bagett hosszúsága. Ez még keresztben sem férne a sütőmbe, ezért készültek "demi" bagettek. Mind egyforma súlyúak, de a formázásnál, ami gondos nyomogatásból, hajtogatásból, hüvelykujjra hajlítgatásból állna, sikerült ilyen nyomoroncokat készítenem. S ahol nem nyomogattam elég gondosan, ott szépen kidurrantak sütés közben, ami - ugye -, súlyos bűnnek számít egy olyan precíz dolognál, mint a bagett. Szóval: megbuktam! A másik gondom az, hogy mit csináljak a gyakorlásként sütött kenyerekkel. Napokig azon élünk, de csak a hájunk nő tőle. Így most átugrottam a különféle bagettípusokat a könyvben, a nagy mennyiség miatt, a leves mellé süthető gömböcöket is kihagyo...