Vénasszonyok nyara
Szép idő van és munka, így tehát most csak egy recept következik és két idézet: Paco lencselevese 1.5 pohárnyi lencse (2.5 decis pohárra gondolt) 1.5 l víz só ízlés szerint 2 teáskanálnyi édes őrölt paprika 1-2 evőkanálnyi olívaolaj 3 nagy gerezd fokhagyma, felszeletelve 1 nagy vöröshagyma, apróra kockázva 1/2 zöld kaliforniai paprika 1/2 piros kaliforniai paprika 1 nagy sárgarépa, apróra kockázva A lencsét a vízzzel félig puhára főzzük, közepes lángon. Közben egy serpenyőben az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát a fokhagymával. Utána kiszedjük az olajból, s géppel pépesre őröljük, esetleg egy kanálnyi vizet öntünk hozzá, hogy a gép könnyebben megbírkózzon vele. Ezt hozzáadjuk a félig megfőtt lencséhez. A megmaradt olajon a kétféle paprikát és az apróra vágott sárgarépát puhára főzzük, majd ezt is - olajostól - hozzáadjuk a leveshez, s nagy lángon 5 perc alatt - vagy a lencse puhulásáig - készre főzzük. Ez a Paco-féle változat, ugyanis a spanyolok...