Megint tanultam valamit...
Figyelemben, az írás (nem nyomokban) gusztustalanságokat tartalmaz! Jamie Oliver áll a homokos tengerparton, mosolygó halászemberek között Costa Rica-ban, kikről meséli, hogy milyen egészségesen élnek, s ez főleg az általuk fogyasztott sok halnak köszönhető. Később ugyanezen halászemberek és családtagjaik körében ceviche-t csinál, ami nem más, mint vékony nyers halszeletek zöldcitrom-lével alaposan leöntve: a lében szinte "megfő" a halhús, keményebb lesz, kellemesebb ízű, mintha nyersen ennénk. Perui lakótársunk mesélte még régen, hogy a húsról leöntött, tejszerűvé vált zöldcitrom-levet tigristejnek hívják, s ők meg is szokták inni. Tegnap csíptem el ezt a jelenetet a tévében, s megkívántam ezt az ételt. Amúgy is rámférne egy kis haleledel, gondoltam, egy ideje felhagytam a tőkehalmáj-olaj fogyasztásával, pedig azt kellene. Délután a Tesco-ban a halaspultnál nem állt senki, csak nem jött a felszolgáló, így eluntam a várakozást, s inkább a polcról vettem le egy húszd...