2011. június 12.

Rövid

Ma hajnalban olyan durva, émelygéses, elfehéredős migrén ébresztett, amilyen utoljára az erdélyi út alatt, tehát több mint egy éve köszöntött rám. A megváltó eső délelőtt érkezett meg, azóta is kitartóan esik, én pedig kissé tompán nézek kifelé a fejemből, riadtan befelé figyelve.


A "munka-élet" egyensúly mostanság mindkettőnknek a munka irányába dől. V. most egész hétvégén dolgozik, a japánok is hozzá igazítják a munkaidejüket, mert szoros a határidő, össze kell hangolni a munkát, legyenek akármelyik földrészen is. Mostanság az uram tizenkétórázik... Én pedig már hetek óta nem tudok összeszervezni egy kávézást egyik volt kolléganőmmel, mert vagy ő van elhavazva, vagy én. Ő is süt...


Hamarosan elvonszolom magam a bolt felé, vajat venni, mert felajánlottam, hogy hétfő reggelre megsütöm-dekorálom azt a tortát, amit a National Library rendelt, egy William Butler Yeats-szel kapcsolatos fotózásra. Főnököm kissé aggódott, hogy a kollégáim nem fogják tudni elég szépre megcsinálni a tortát hétfőn reggel, én pedig akkorra lendületben voltam pénteken (szuperhosszú műszak megint), hogy szinte gondolkodás nélkül jött ki a számon a felajánlás. Az ilyen munkás napon a sokadik, lendületadó kávé után gyakran elfog az "ide nekem az oroszlánt is"-érzés, és hajlamos vagyok nagylelkű felajánlásokra.

Azért várok még kicsit, míg csendesedik az eső, mert gyalog kell menjek. Ugyanis tegnap, 4 év balesetmentes vezetés után elvittem egy parkoló autó tükrét. Mentségemre legyen mondva, szembejövő busz elől húzódtam le, a jelek szerint azonban túlságosan. Szerencsére a másik autónak csak a tükre fordult ki, esett ki, és repedezett össze, a toknak nem lett baja. Az én bal tükröm helyén csak egy szomorú roncs lóg. Hétfőn visszük szereldébe, s közben folyamatosan fohászkodom, hogy a másik fél (bérelt kocsi, tehát az autóbérlő céggel lesz majd dolgom) rugalmasan kezelje a dolgot. Egy kanadai turistának rontottam el a nyaralását... Nagyon röstellem magam, főleg mert Focis oldalán most csúnya karcolások is vannak, ahol nekiverődött a széttört tükörtok. Megsirattam szegényt, de ez a dolgokon nem változtat. Megint egy váratlan kiadás. V. vigasztalt, hogy jobb volt így átesni a tűzkeresztségen, mint mondjuk, elütni valakit, de azért kissé összeszorul a gyomrom, amikor eszembe jut az a csattanás.

A sok meló ellenére azért esténként volt időm kötni, így befejeztem a Botond által kiválasztott "dinnyés" mintával készült habkönnyű, kék stólát. Odaadtam Aniz-nak, hogy készítsen róla művészi fotókat, hadd maradjon majd valami emlékem róla, ha esetleg sikerül eladnom. Körbenéztem az etsy.com-on, és más weboldalakon, és a patchwork-öző Sheilá-val (p.k.) is megbeszéltem, mennyit lehet kérni egy egyedi kötött darabért, s úgy döntöttem, hogy az én sálam is megér 70 eurót.


Tehát: dolgozunk, élünk, megvagyunk, közben volt egy olyan hétvége is, amikor kiállítás, séta és rózsák szagolgatása is belefért a vasárnapba, de egyelőre a szürke munkás hétköznapok dominálnak.

5 megjegyzés:

Medve írta...

Tényleg pihenned kéne, azt hiszem. A migrén, a figyelmetlenség (tükör) mind figyelmeztető jelek a szervezetedtől. Jó tudom, munka van, de ami rajtad múlik és plusz, azt szerintem egy ideig ne vállald be.

Tudom, könnyű nekem (fél)közalkalmazottként....

kisrumpf írta...

Igazán kedves tőled, hogy ezt írod, de tényleg csak figyelmetlen voltam. Túlságosan magabiztosan indultam neki a lejtőnek - szembejött az AirCoach, és húztam még egyet a kormányon, holott elfértünk volna amúgy is... Egyszerű butaság volt, nem a meló az oka.

Most kezdem megérteni, mit jelenthetett Neked átélni azt a lovas kalandot az úton :-(

Névtelen írta...

Ja, ha nekem szembejön az Aircoach, legyalulom :)

kisrumpf írta...

Nagy járművel én is izmoznék (valaha kamionsofőr akartam lenni, haha), de az én Focisom csepp jószág az AirCoach-hoz képest :-)

Alexandra írta...

Moni, engem is gyakran gyotort a migren. Aztan kb. 1 eve egy baratnom egeszsegugyi kalvariaja soran rabukkantunk egy erdekes dologra, amit osztrogen szindromanak hivnak. Kiderult, hogy nalam ez allt az egesz migren hattereben es az egesz egyszeruen orvosolhato, csak un.progeszteron kremet kell kennem a boromre (pl.alkaron). Persze elotte csinaltattam egy hormontesztet (specialis nyalbol keszult tesztre van szukseg, a verbol keszult nem ok). Azota kb. 1 fel ev alatt 1x fordult elo erosebb fejfajasom (nem hanyingerrel, hanyassal kisert borzadaly, mint korabban kb. havi szinten). Probalj utana olvasni a neten, szerintem mindenkepp meger egy probat a dolog!
A balesetet meg nagyon sajnalom, aterzem min mehettel at. Nekem 1 honapja huzta meg valaki a 3 honapos kisautomat a parkoloban es persze nyomtalanul eltunt. Szoval minden elismeresem, hogy Te vallaltad a tettet :)