2010. június 16.

Vendégség van

Elfoglaltság. Elég izgalmas? Elég jó gyereknek-felnőttnek? Mit együnk vacsorára? Ízleni fog? Elég lesz? Programajánlók. Aggodalom, hogy fog-e tetszeni nekik. Van elég melegvíz? Kifestő a gyerekeknek? Megszárad a törülköző reggelre? Felébrednek-e, ha lehúzom az éjszaka közepén a wc-t? Vagy majd összevonják a szemöldöküket, ha nem?

Az már biztos, hogy sosem lesz B and B-m - ennél én jobban stresszelek minden apróság miatt.

Mindjárt az első nap, kapitális égés, körbemutogattam az autót, hogy "majd ti ezzel mentek", amikor láttam, hogy - uram, Jézus! - lejárt a forgalmim. Alig két hónappal. Ezt már nem viszik sehová.

Egy lemondásnak köszönhetően nem szeptember közepén, hanem már holnap mehetek NCT-re. Összeugró gyomorral, ismeretlen terep, új műszakiztatós központ, Tallagh-ban. Drukkoljatok. S reggel még ki kell cserélni a hátsó rendszámtábla feletti kis égőt. Kettő van, az egyik nem ég. Azt is nézik...

5 megjegyzés:

Medve írta...

Nem érdemes stresszelni magad az NCT-n, több okból sem. Egyrészt ha lejárt is, megmondod a rendőrnek, hogy kértél ugyan időpontot, de sokára adtak - mindennapos történet, el szokták hinni (hamisítsak neked NCT appointment e-mail confirmation-t :) ?)
Másrészt nem is érdemes előre átvizsgáltatni, mert az többe kerül, mint az ismételt vizsga (28EUR). Tehát elviszed, ha valami nem jó, megmondják pontosan, mi az, azt kell megcsináltatni, az ismételten már csak azt fogják nézni.
Egyébként meg baromi tág tűréshatárok vannak, én vizsga előtt be akartam állíttatni a futóművet, de a gumis azt mondta, felesleges, mert akkor a tűréshatár, hogy csak akkor nem megy át, ha le van szakadva a fél futómű...

Gabi, Berlin írta...

Fog az menni, nyugi.
A vendégeid miatt sem aggódnék: a brownies-ra emlékezve csak jól sülhet el :-D

kisrumpf írta...

Gabi, a vizsga sikerült, ellenben tegnap katasztrófális lett az eperhab...:-)

Bodzás Vendégház írta...

Tudom, hogy az nem úgy működik, hogy "Ne stresszelj", mégis, gondold át nyugisan. Vendéggel is úgy élj, ahogy szoktál. Azt főzd és süss, amit jól tudsz. Nem ilyenkor kell brillírozni. Inkább az együttlétre, a beszélgetésre, a játékra tedd a hangsúlyt, ne a "megmutatom, mit tudok-ra". Bocs, ha belekontárkodtam!

kisrumpf írta...

Á, Bodza, nem akartam brillírozni, csak egy sima eperhabot csinálni, hogy ránk ne rohadjon a gyümölcs. A többi kaja jól bevált receptekre épült, ez nem :-)

Nem kontárkodsz, igazad van.