2009. december 3.

Rövidhírek

Az Alice-ház sikert aratott, mert a hölgy rendelt egy karácsonyit is, a lányának. Semmi extrát nem kért ezúttal, csak a lánya nevét a házra.

Még ex-főnököm is küldött köszönő sms-t, hogy jajdeszép. Ritka az ilyesmi tőle, meg kell becsülni.

S a házról készült képen - ha jól megnézitek -, még nincs lefestve az egyik kabátujj, de azt pótoltam.

Az uram ma körbemutogatta a képeket a kollegáinak, mert annyira büszke volt rá, s felvett 3 rendelést. Az, hogy a ház személyre szabható, mindenkiből kiváltja az őrültet. Hóember gitárral, ez az egyik igény. De legalább változatos lesz a munka.

Azt hiszem, két ünnep között csak aludni fogok. Öcsémmel beszéltem ma, s ő is ugyanígy el van havazva. Ha Karácsony, akkor nincs megállás, az emberek még recesszió idején is költenek ajándékra... Vadul.

***

Emőke mai bejegyzése szerzett pár igen vidám percet. Igen, a gyermekeknek szánt plüssjátékokra gondolok :-) Mik vannak!

***

"Mi lesz itt, állatkert?" - kérdezte az uram, amikor elmeséltem neki a madáretetőt látogató egeret. Igen, egeret. Már az is van. Ezt a síkos fémtető sem állítja meg, kapaszkodik a farkával, s addig ereszkedik alá, míg elér a rácsokig. Távozáskor csak leveti magát a földre, és elspurizik a sarokba. Ma - nem sikerült lefotóznom, az érintettek szétrebbentek, mire a gépet előkaptam -, egyszerre evett az etetőn egy egér, egy széncinke, s alattuk a földön egy szürkebegy.

Íme, bizonyságul egy fotó (sebtiben, ezért rossz, tükröződik rajta minden, aminek nem kellene, de nem volt rá időm, hogy a közelebb kerüljek az alanyhoz, és szép legyen a kép):


"Biztos, hogy nem patkány? - kérdezte az uram, aki ízig-vérig városi ember.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

És ha teszel rá egy szélesebb fémtetőt, hogy legalább egy arasznyival elálljon?! Zsuzsi

kisrumpf írta...

Tervbe vettem, de az uram végül azt mondta, az egeret "nem bánja" :-)