2009. október 20.

Nyomor

Azt hiszem, most megyek, keresek magamnak valami csendes sarkot odakint, ások oda egy lyukat, belebújok, s magamra húzom a leveleket.

Ma önszorgalomból elkezdtem szép Excel-táblázatban összefoglalni az idei kiadásokat-bevételeket, havi lebontásban. Az eredmények láttán már biztos vagyok benne, hogy John, az adószakértő most ül a gépe előtt, s harsány kacagással veri a combját, ezeket a pitiáner összegeket látva. S hogy ezeknek a bevételeknek a sokszorosát fizetem ki azért, hogy ő ezeket lekönyvelje, lejelentse. Ez, amit most csinálok, hobbinak költséges, bevételnek csak a legnagyobb jóindulattal nevezhető. Egyszerűen nyomorúságos.

Nem hittem volna, hogy ilyen kevés profit jön be ebből a "sütögetésből". Három teljes napi munkából csak ennyi pénzem folyik be?!

Nyomoromat látva az uram homlokon csókolt, mint a mateklecke felett izzadó tehetségtelen gyermeket szokta a türelmes szülő, s mondta, hogy nem kell elmennem dolgozni. De ez így nudli, valami megoldást keresnem kell. Piacokat, ahová el tudok menni hét közben. Holnap irány Stillorgan!

5 megjegyzés:

Cat(harine) írta...

Hideg lesz ott, a falevelek alatt... :)
Szerintem előbb várd meg John véleményét, hátha van egy-két ötlete, ami javíthat a helyzeten. :)

Erika Antal írta...

Húú azok a fránya számok, amik nem hazudnak :)). Ilyesminek csak nagyon erős idegzettel lehet nekiülni. Szembesülni a valósággal nem egyszerű. VISZONT! Az első lépés a profitábilissé (jaj de szépen mondtam :))) ) válás útján.
Az immateriális javak közé pedig feltétlenül és nyugod szívvel vésd fel a nemzetközi szurkoló tábor támogató pozitív gondolatait. :)))

kisrumpf írta...

:-) Köszönöm.

Most már sejtem, miért kérnek egy alig dekorált esküvői emeletes tortáért 600 eurót errefelé. Valamiből kell a profit, és az nem a kis sütikből jön be.

zebrina írta...

És mellékesen ne felejtsd el az adószakértő munkadíját is belekalkulálni az eladási árba!

kisrumpf írta...

Leírható az adóból, hála az égnek :-)