2009. szeptember 22.

Kisszínesek, kávé mellé

Jelenleg a munkanélküliek aránya 12.4 % Írországban. Azt mondják, lesz ez még rosszabb is.

Ági oldaláról megtudtam, hogy az országban 12 000 magyar él, mármint PPS-számmal rendelkező. Ugyancsak nála lehet olvasni a National Ploughing Championships-ről is. Olyan, mint a Tinahely mezőgazdasági show volt, csak nagyobb, színesebb, híresebb, s látogatottabb.

1995 óta először távoznak többen az országból, mint ahányan bevándorolnak.

A meeting borzalmas volt. 10-re végeztünk, jókora szélben hajtottam haza. 45 percet csak Patricia (p.k.) legújabb "problémája" felett vitatkoztunk. A végén rohanvást távozott, és a többiek harsányan felnevettek, amikor elhajtott az épület elől. Nem volt szívderítő jelenet, megértem a reakciót, de azért bántott is.

Baromira fáj a fejem. S a megváltó esőnek semmi jele. Így fejfájósan nem tudom élvezni - a konyha mélyéről pedig pláne nem - a csodás indián nyarat, az ablakon bezúduló napsütéssel. Odakint frissen nyírt fű szaga, az előbb fejezte be a fűnyírást a kertészember.

Hugh Fearnley-Whittingstall-nak új szakácskönyve jelenik meg október 5-én. Hm, khm.

Holnap pedig jön haza az uram, s elmeséli, miként küzdött meg a germán orkokkal az autók lefényképezésekor. Valamint alighanem azt is elmeséli, kimerítő részletességgel, hogy milyen finomat evett abban a szicíliai étteremben, amely állítólag Frankfurt legjobb vendéglője. Ma is oda mennek. PADLIZSÁNT evett. Házasságunk ideje alatt nem nyúlt padlizsánhoz, sőt, előtte sem, most pedig megeszi? Protestálok. Valahányszor vinettát csináltam, húzta az orrát, s nem volt hajlandó megkóstolni... Valamit nagyon tudhatnak azok a szicíliaiak....

3 megjegyzés:

Erika Antal írta...

például nem árulták el, hogy padlizsán és valami ínycsiklandozó íz mögé rejtették :)))) Majd a végén fellebbentették a fátylat a titokról :)))

kisrumpf írta...

Én is erre gyanakszom... de holnap már okosabb leszek! Egyelőre annyit tudok, előétel volt.

Cat(harine) írta...

Lehet, úgy járt, mint Kautczky Armand. Ő nem eszik gyümölcsöt. De a kókuszt szó nélkül. :D