2020. március 11.

A helyzet fokozódik

Szomszédasszonnyal Whatsappoztunk, ő küldte a Tesco üres polcairól a képet - WC-papírt vett volna, de nem volt. De legalább a gyereknek felhalmozott elég pelenkát, tele vele a szekrényeik alja. Én nyitás után voltam a másik boltban, ott tele voltak a polcok, sőt, még kézmosó is volt. De az alkoholos fertőtlenítő hiánycikk, mint a komolyabb maszkok is. Bár a helyi DIY-boltban igértek szállítmányt, telefonáljak oda nyitáskor, mondták. Ha sokat járnék ki, megtenném.

Nálunk továbbra is megtömve a Vész esetére!-doboz, tisztítószerek beszerezve a piacra, s van elég papírzsepi, és WC-papír, bár V. mindent megtesz, hogy ezeket a készleteket apassza, ugyanis megfázott. Amúgy sincs a csúcson az immunrendszere, minden tavasszal vagy nyáron jön valami takonykór, amin átesik. Gondos összehasonlító elemzést végeztünk magyar és angol nyelvű táblázatok segítségével, s úgy tűnik, nincs szükség tesztre, és orvosra, egy hét, és kifekszi a náthát. (Kopp-kopp-kopp.) Kapja az egészséges kajákat, folyadékot, meleg kaját, vitaminokat, s Manci macska melengeti a bokáját - bár ő a legutóbbi tüsszögés-sorozat után inkább átvonult a foteljébe aludni. 

Nem tudom, lesz-e a piac, mert sűrűn halasztanak mindent, esküvőket, meccseket, a Trinity egyetem online oktat, amúgy zárva. Persze, mindenki aggódik a cégeknél, üzleteknél kieső bevétel miatt, a kisvállalkozók megsegítésére pénzt tett félre a kormány, küldtem is a hírt az Üzemnek, ne adja Isten, hogy szükség legyen rá. Az iskolákat egyelőre nem zárták be, nyilván ők sem tudják, ki vigyázna a gyerekekre, nem mindenki tud itthonról dolgozni. V.-ben felmerült a végleg itthonról dolgozás gondolata, egykori főnöke, akit dolgozni visz reggelente, mert még mindig egymás közeli épületben dolgoznak, el fog költözni máshová, így nyugodtan maradhatna itthon is. Vége lenne a korai kelésnek, nem kellene a parkolóhely, lecsökkenne a benzinhasználat, s sűrűbben tudnán együtt ebédelni. 

Imserőseink-barátaink jobbára otthonról dolgoznak már, barátnőm még nem írt, hogy mi a helyzet a kórházakban, ahol dolgozik. A betegek száma itt szépen kúszik fel, ma nagy ugrás volt, már 43 van, tegnap csak 34 volt, s sajnos, megvan az első halálos áldozat is, egy idősebb hölgy, már meglévő betegséggel. Még csak kicsit aggódom, nyugodtan alszunk, eltekintve a diszkrét szörcsögéstől s a horkolásomtól, de igazán nyugodt akkor leszek, ha V. felgyógyul. Eddig sem nagyon jártunk el sehová, most sem fogunk, minden félre lesz téve. 

Az idő melegedik, a virágok nyílnak, az ország várakozik. S - alighanem fél.

Nincsenek megjegyzések: