2010. június 19.

Már leért...

... a jutalomként elfogyasztott ünnepi cigánymeggy-pálinka első kortyja (?), sőt, enyhe hatást vélek felfedezni (melegség a gyomorban, bizonytalanság az ujjbegyekben :-)), de ezt azért még megírom, hiába van késő: mert olyan büszke vagyok magamra!

Igaz, hogy kitartóan a zuram Böhömének fenekében hajtva, de elvezettem Északra, a Giant's Causeway-ig, szépen fel Belfast-ig (útközben vágyakozó pillantást vetve a lisburn-i bevásárlóközpontra, ahol remek csokikat lehet kapni a sütéshez ;-)), majd át Belfast szépnek nem nevezhető központján, majd Larne kikötővárosa után végig az A2-es csodás úton... Időnként még arra is volt érkezésem, hogy Skócia nem is annyira messziben ködlő kék partjai felé futó pillantásokat és sóhajokat vessek - wow, micsoda költői vénát ad ez a cigánymeggy pálesz! -, szóval, Focis alattam, Laci és Dóri velem egy kocsiban, és elvezettem fel... oda, és haza...

S ezen a fegyvertényen még az sem csorbít, hogy induláskor, miután leadtam cuccaimat a piacon, és futólag megosztottam az izgalmat a piaci társakkal, hogy "mármostén" egy fél családot viszek Északra, holott eddig még Blanchardstown-nál nem merészkedtem "feljebb" -, szóval úgy esett, hogy induláskor elfelejtettem bezárni a lakást, s amikor hazajöttünk, az ajtó bezáratlanul és a lakás beriasztózatlanul fogadott minket. Nem tűnt el semmi, nem jött be senki, de azért megállt bennem az ütő...

S fent, ott Északon, a kötélhíd kávézója előtt ülve, a napsütésben, szélben, azt mondtam az uramnak, hogy kellene néha kirándulnunk, és felváltva vezetnénk, és... és...

Annyira büszke vagyok magamra, na!

S most lehörpintem a maradék cigánymeggy páleszemet.

Mert megérdemlem :-)

2010. június 17.

Phű

Az NCT sikerült, hurrá, csont nélkül átment a Focis. Előtte V.-vel elmentünk a sarkon lévő autósboltba, s kicserélte a hibás égőt. Én kértem, hogy hadd menjek egyedül, a fenébe is, meg kell tudnom oldani, hogy eltaláljak vadidegen helyre Dublinban, ahová még sosem vezettem.

El is találtam.

De mivel én izgulós ember vagyok, előtte azért hajnalban felébredtem, hogy juj, ma hová megyek, s a gyomrom jelezte, hogy aggódom. Utána persze, csak nevettem magamon. S azon is, hogy alig bírtam levergődni hazafelé jövet az M50-esre az út fölötti körforgalomból, az utolsó pillanatban végrehajtandó sávváltás nem ment, főleg, hogy egy termetes teherautó volt mellettem, így jónak láttam, ha fordulok még egyet, s immáron üres sávban kanyarodok le az M50-esre.

Nekem ez mind új, mind élmény, mind "achievement".

Mint az is az volt, hogy leautóztattam vendégeinket, egy négytagú családot a Powerscourt-vízeséshez, s csak igen kevésszer jutott eszembe útközben, hogy mi van, ha hülyeséget csinálok, két kisgyerek és a szülei ülnek a kocsimban... Sőt, a Kia Ora farmra is lementünk, Gorey mellett van, nekem ez is eredmény ám, én még nem autóztam megyén kívül, igggen büszke voltam magamra. Evetke csinált remekül sikerült fotókat, majd felrakok párat, persze, csupa kicsiállatos.

Az imént, vacsora előtt volt frizbee-zés a gyepen, Evetke és V. elég profi dobásokat mutattak be a szép, nyári esti napsütésben. Később a magyar gyerekek ágakkal és botokkal fenyegették az ír gyerekeket a telep gyepén - vagy fordítva, nem sikerült kiderítenünk, hogy ki fenyegetett kit, innen az ajtóból nem tudtam kivenni, kinél vannak a nagyobb botok, ki lenget lelkesebben. De aztán Evetke odament a harcias csapathoz és rend lett.


Hiába, még a megmászható bodzabokor és a telep gyepének birtoklásáért is meg kell küzdeni ebben a kemény világban :-)

2010. június 16.

Vendégség van

Elfoglaltság. Elég izgalmas? Elég jó gyereknek-felnőttnek? Mit együnk vacsorára? Ízleni fog? Elég lesz? Programajánlók. Aggodalom, hogy fog-e tetszeni nekik. Van elég melegvíz? Kifestő a gyerekeknek? Megszárad a törülköző reggelre? Felébrednek-e, ha lehúzom az éjszaka közepén a wc-t? Vagy majd összevonják a szemöldöküket, ha nem?

Az már biztos, hogy sosem lesz B and B-m - ennél én jobban stresszelek minden apróság miatt.

Mindjárt az első nap, kapitális égés, körbemutogattam az autót, hogy "majd ti ezzel mentek", amikor láttam, hogy - uram, Jézus! - lejárt a forgalmim. Alig két hónappal. Ezt már nem viszik sehová.

Egy lemondásnak köszönhetően nem szeptember közepén, hanem már holnap mehetek NCT-re. Összeugró gyomorral, ismeretlen terep, új műszakiztatós központ, Tallagh-ban. Drukkoljatok. S reggel még ki kell cserélni a hátsó rendszámtábla feletti kis égőt. Kettő van, az egyik nem ég. Azt is nézik...