2011. november 11.

Telefonfotó


Végre egy izgalmas feladat!


Vagyis " Hozzám jössz feleségül?"


Tegnap délután ezt a tortát vitte a futár egy dublini hotelbe. A megrendelője amerikai férfi volt, aki a szívszerelmét lepte meg ezzel a tortával. Vajon igent mondott a hölgy? Főnököm kérte, jelezzen majd vissza, hogy lesz-e esküvő...

Egyelőre néma csend. Ma vicceltünk is vele, hogy ha igent mondott a hölgy, akkor azért nem ér rá emailezni a férfi, ha nemet mondott, akkor pedig azért.

Jobban izgultam a dekor alatt, mint egy esküvői tortánál. Összehajoltunk felette a séffel, hogy akkor most fehér vagy rózsaszín szívek legyenek-e, piros virág, avagy sem, két levél vagy három... S a felirat csak harmadszorra sikerült, úgy remegett a kezem.

2011. november 9.

Megint a Tobin-ügy

Ma, miután az újságban, az ezzel foglalkozó topikon, s számos hírportálon elolvastam a hírt, eljött a nap:  az uram kinyitotta, és megittam azt a bizonyos, hűtőben öregedő kis üveg pezsgőt. A gyerekek emlékére, arra, hogy talán most, végre... leüli. Akárhogy is, de - Moldova szavaival - a faszi megtapogathatja a tégláját a börtön falában.

S nem mellesleg: Boldog születésnapot apósomnak, Lacinak!

2011. november 6.

Baszkföld 2011




Csak pár kép ízelítőnek a nyaralásról... Az első V. ottani kedvenc kocsmája terasza mellett készült, Getxo régi városrészében (Bilbao egyik külvárosa): a baszk zászló, és az istenített Athletic Bilbao zászlaja leng a házon. A kocsma első látogatásunkkor csendes volt, sűrű lombú fák alatt ültünk, csendesen emésztve, élvezve a madarak csicsegését, a bort és a nyugalmat. Most a nemzeti ünnepen tömve volt a hely, a felszabaduló asztalokra ugrásra készen vártak az emberek, egy széknek sem volt ideje kihülni, már ült le rá a következő fenék. A fákat igencsak visszanyírták, meleg volt, zaj és tömeg és mégis, mégis jó volt, ott főni a napon.

A másodikon Getxo tengerpartja, igen szépen kiépített promenáddal, a zuhanyokat már leszerelték ugyan, hivatalosan vége volt a fürdési szezonnak, de a jó idő kicsalta a fürdőzőket, napozókat. A harmadik kép Vitoriában készült, a baszk fővárosban, egy csak lóhúst áruló hentesboltról...

A többit majd a Picasára teszem fel.