2012. március 7.

A nap hírei

A koncerten szintén résztvevő kollégáinak hála, eljutott V.-hez egy Youtube-os link, amelyen valaki bemutatja az általa - valószínűleg igen jó minőségű készülékkel suttyomban - felvett dublini Rammstein-koncertet. A mellékelt linken 3:39-nél a - jobbára kora-középkorú :-) - nézők között középen feltűnik egy narancssárga paca: az bizony V. maga. Sajnos, nem látszom mellette, de ez a kicsiség átka :-)


***

Ma sikerült beszereznem egy modell-boltból egy kisméretű Alfa Romeo 166-ost. Az egyetlen kissé már porosodó darabot a matchbox-ok kosarából! Ugyan nem bordó, hanem zöld, de a célnak kiválóan megfelel. Hétfőtől indul az évfordulós torta-projekt, Szt. Patrik-napi sütéssel dúsítva...

Az idei bray-i fesztivál (mert már nemcsak Szt. Patrik-nap van, hanem Fesztivál, kérem szépen) tüzijátékkal zárul, ezúttal a városon átfolyó sekély Dargle folyó partján állítják fel a lövedékeket. Csodás! A mellékelt videón városunk nagyjai (hehe) beszélnek az eseményről. Mick Glynn itt lakik a telepen, választási kampánya idején erősen ígérte, hogy felkarolja a telep vitás ügyeit, azóta sem hallottam, hogy nagyon munkálkodott volna az érdekünkben, na de már csak ilyen a politika/politikus.

2012. március 6.

Mi fér 6.5 órába?

17 torta (4 csokoládé, 4 almás-fahéjas, 5 répa, és 4 kávés-diós).

1 CBC (néhol így rövidítik, nem amerikai tévéadó, hanem nemes egyszerűséggel csak csokiskeksz torta: chocolate biscuit cake)

1 tepsi brownie

308 cupcake, dekor nélkül, az mára jutott, Adriana kollégám segített dekorálni őket.

Mindezt hétfőn követtem el az Üzemben úgy, hogy nem kellett megrendeléssel, vevővel törődnöm, csak süthettem, nem zavart senki. A torták valami konferenciára mentek ma délben, a cupcake-ek jótékonysági rendezvényre. Aki kikönyörögte őket, az nem volt szívbajos. Először még csak 20 x 6 cupcake volt a "kérés", ez duzzadt fel hétfőre 24 x 12-re...

De megcsináltam. Ha nem kell felapróznom a napomat, ez mind belefér, persze, meg kell azt is mondanom, hogy a sütőben egyszerre 4 torta sülhet, így azért már nem olyan sok ez.