2015. április 11.

11.

... Mert még a tó partján, a szemközt csillogó éjjeli fények közt is eszembe jutsz. Nem csak ma, nem csak most... De ma különösen.

7. nap

Digne... Reggel piac látogatás, csudaszép zöldségek megcsodálása. Utána Montgenévre hágóján át - ahol éppen véget ért a síszezon - Olaszországba autóztunk. Az autópálya szinte pillanatok alatt vitt a Como-i tó partjához. A kevéssé népszerű alsó utat választottuk - néhol Popsika alig fért el két házfal között, de megérte, mert igen szép villák és virágos ablakok alatt autóztunk el. A szállás véletlenül került élénk: volt parkolója, így bementünk.


Kilátás a tóra, a hegyekre. Este vacsora az étteremben. Még mindig az élmény hatása alatt állok... Csuda.

2015. április 10.

6. nap

Volt mediterrán part és nyaralóövezet Mentonnál, majd hegyi kanyargós utak a vágyott Col de Turini felé. Popsika jól teljesített. Aztán fel, fel az olasz határ mentén, egy Briancon nevű határváros felé. Itt-ott hó. Alpesi táj, csodás falvak, de élet alig. Ezzel az úttal tartoztunk az ördögnek: ugyan többször is ki volt írva, de nem tudtuk, hogy a GPS a hó miatt lezárt hágónak visz... Irány vissza, a tenger felé, majd kunkor föl, újabb nekifutás a határnak. De a fáradtság miatt egy Dinnye (bocsánat, Dignet-de Bains) nevű városkában szálltunk meg. A recepciósnő éjjelre hűtőbe tette Állatkát. Az asztalon újság különszám, belelapozok, te jó Isten, 20 km-re innen zuhant le a Germanwings, s holnap ráadásul arra megyünk tovább... Pedig az este a remek vacsorával együtt jó volt, de valahogy ezt tudni borzasztó.

5. nap

Reggel Tarn folyó szurdoka, aztán a főúton a viadukt felé. Elmaradhatatlan fotózkodás, életünk első selfie-je. Majd Provance, de főúton, hogy az estére foglalt szálláshoz odaérjünk Monaco-ba. Parti úton Cannes, Nizza, végre szép kilátás a tengerre. Aztán a kicsi, zsúfolt, gazdag, F1-ből ismert Monaco. Sok a drága kocsi, bérelhető jacht a kikötőben.

2015. április 8.

4. nap

Agen - Albi - Milleau - Tarn völgye. A Milleau völgyhídja. Gyönyörű, lenyűgöző, minden eltörpül mellette. Alulról néztük meg, s holnap át is megyünk rajta. Egy álom, egy újabb úticél teljesült!

2015. április 7.

3. nap

Nantes - La Rochelle - Il de Ré - Bordeaux - Agen. Il de Ré mediterrán paradicsom, akvamarin tengervízzel. Agen-ban a recepción kis tál aszalt szilva az asztalon. La Rochelle akváriuma remek.

2015. április 6.

2. nap

Sima volt a kompút. A tablettának hála, ma délig aludtunk. Cherbourg-i kevergés után (pedig emlékezni kellett volna az útra ki a városból!) Mont St.-Michelbe autóztunk kis vidéki utakon át. A hely csodás, de sajnos, már be volt zárva maga az apátság.
Utána Nantes, mert Bretagne messze lett volna, s az egész francia útszakaszra van 3 nap. Most Nantes külvárosában éjszakázunk.

2015. április 5.

1. nap

Most egy 19 órás kompút következik. De a tenger sima, reménykedjünk.