2011. szeptember 10.

A szabadság harmadik napján...

...Svájcban esteledett ránk. Az első, be nem tervezett hágón már átautóztunk, holnap, ha minden jól megy, további négy-öt következik. Csak bírja Böhöm erővel.


Eddigi útvonal: Rosslare-Roscoff. Kiváncsi volnék, a tengeribetegség elleni tabletta hatóanyaga mi, érzésem szerint erős altatókkal vannak gazdagítva a kis fehér tabletták, ugyanis a bevételük után mindketten mély álomba zuhantunk, és 15 óra alvás után ébredtünk csak fel.


Roscoff-Nevers, Franciaország közepe. Itt azért álltunk meg, mert rájöttünk, hogy az autópályák elkerülése jelentősen lelassította haladásunkat, s ekkor már este volt, jónak láttuk megállni valahol, s nem erőlködni azon, hogy Genfig eljussunk a második este.


Ma aztán Nevers-Innertkichen, Svájc, illetve Innertkirchen után egy útszéli, hotelnek titulált helyen megálltunk. Hotel Urweid. A szoba jó, a kaja nem. Állítólag van macska is, de eddig csak a szemközti meredek domboldalon legelő számos kiskecskével találkoztunk.

Egyfolytában motorosok zúgnak el az első hágó, a Grimsel felé, oda-vissza. Este 9 van, csak mostanra csillapodott a forgalom. A kanyargós utak miatt a 4 hágót érintő körútvonal népszerű célpont motorosoknak. Mennek, mint a vadak. Sok az angol köztük.


Holnap reggeli után mi is nekivágunk.