2010. december 24.

Boldog Karácsonyt


kívánok a Dropping Well kocsma vizilovának fotójával. Igen, az ő, az elmúlt héten esett hó és a Mikulásöltözet leple alatt :-)

Ha ez mind elolvad, úszni is fog!

2010. december 20.

A másik izgalmas hír

pedig az, hogy az uram Tokióba utazik egy hétre január elején. Üzleti út, nem szórakozás, sajnos. Ha az lenne, mennék vele! Már most irigykedem, de munka miatt nem tarthatok vele sehogysem. S ha mehetnék is, annak sem lenne sok értelme, mert én vele akarnám élvezni a dolgokat, nem egyedül.

Majd küld sok képet, s szösszenet-írásokat.

Amióta kiderült, hogy megy, Japánban, Tokióban élő magyarok blogjait keresgélem-böngészem, etikett- és egyéb kulturális kérdésekben merülök el (évekkel ezelőtt kiváncsiságból beszerzett kulturális szótár segítségével), útikönyvet lapozgatunk - hátha belefér az idejébe egy kis városnézés-szerű... S blogkeresgélés közben felfedeztem egy illetőt, akinek bő tíz éve fordítottam, s aki, jé, megint Japánban él... Amikor dolgozni kezdtem neki, éppen hazatért onnan. Kicsi a világ...!

Az uram helyett is izgulok. Többedmagával megy, eltévedni nem fognak. Tényleg annyira fontos a protokoll? Milyen a közlekedés? Zajos, sűrű városnak írja le Tokiót mindenki, akivel eddig beszéltem, s járt már ott. Mit fog enni? Milyen finomságokat kóstolhat meg? Kobe-marhát? Halféléket nem eszik... pedig ott aztán lenne mit!

Könnyen beszerezhető ajándékként pedig erre esett a választásom. Ideje nem lesz, ezt pedig érzésem szerint a reptéren is beszerezheti :-)

***

Amúgy pedig kevés ráérős időmben megint egy Iréne Némirovsky-regényt olvasok, All Our Wordly Goods címmel (Földi javaink?), s megint csak elámulok a tehetségén. Nagyon tetszik.

S az elmúlt órákban leesett 7 centi hó, kétszer söpörtem-sóztam a ház előtt, s reggel munkába kell mennem... Látványnak gyönyörű, de az íreknek akkora stressz és gond ez a kevés hó!

Eredményhirdetés!

Nem húzom a dolgot, megvan a nyertes. Ma este elkészültem az utolsó házzal is. Több, ha megfeszülök, sem fér az időmbe, tehát a verseny hivatalosan is lezárva. A piaci tombola-tárgyként bedobott házzal együtt 10 darab készült (recesszió van, csodálkoztam is a húsz feletti saccokon!). Tehát a nyertesünk

ERIKA

illetve névtelen látogatóm,

"GESZT".

Ők azok, akik az elkészült házak számához legközelebbi darabszámra tippeltek.

Az ajándékcsomag majd januárban indul útjára, addig is ha van valami ír kajakülönlegesség (olyasmi, ami bírja az utazást), amit szeretnétek a csomagban tudni, írjatok. Geszt, kérlek, névvel +címmel jelentkezz az emailcímemen.

Gratulálok Nektek!