2014. január 14.

Megnagyobbítás helyett terjeszkedés

A múlt héten fordult hozzám a főnököm azzal, hogy úgy tervezi, nyit még egy Üzemet. Slice-nak (Szelet) nevezné... Hú, megörültem a hírnek! Akkor még csak tervként beszélt róla, de tegnap már Ray úgy hívott fel, hogy most megy megnézni a helyiséget, aztán hamarosan végleg megkapják a kulcsokat. Úgyhogy valószínűleg hetek óta megy a  susmus a háttérben, csak én maradtam ki a tervezgetésből.

Volt öröm!

A hely a város északi oldalán van, Stoneybatter negyedben, főnököm régi lakhelyétől nem messze. Szeretett szerelőnk, Gerry műhelye is közel van hozzá. Kicsike, kisebb, mint a mostani Üzem, a de a környéken nincs rendesnek nevezhető kávézó, így a kilátás bíztató. Ha jól láttam a Google Streetview-n, egy lakás is van fölötte, de azt nem tudom, annak bérlete a kávézóhoz van-e kötve.

Rövidebb menüvel, kevesebb süteménnyel indítana főnököm. Claire, az aranykezű Claire lenne főállásban a séf. Hogy még egy cukrászt felvennének-e, arról nem szól a fáma, de gondolom, kell oda is valaki. Páran, az északon lakon pincérek-pincérnők közül már pedzegették, hogy inkább ott dolgoznának, a bejárás egyszerűbb lenne.

V. első megjegyzése az volt, hurrá, főnököm kevesebbet lesz az Üzemben...

Most már csak Paul, a Daintree tulajdonosa arcát szeretném látni, amennyit húzta-halasztotta, változtatta, majd visszavonta a megnagyobbítás tervét, most pofára esett. Máshová viszi főnököm a pénzét.

Úgy örülök!

Világuralom!

Nincsenek megjegyzések: