2011. november 2.

Évfordulószerűség

Öt év (és 9 hónap) után megadta magát a korum madzagja. Ugyan nem látni jól, de a madzag maga is egy több szálból fonott cucc, szerintem szépen kitartott ennyi ideig, úgy, hogy naponta zuhanyoztam, néha másik nyaklánc tekeredett bele, pulcsipölyhöket gyűjtött, törülközőszálakat - nem kíméltem. 


Mázli, hogy ma az Üzemben adta meg magát, s nem hagytam el sehol. Nem is tudom, mit csináltam volna bánatomban, ha elveszítem, s vele a szerencsémet. A másik új-zélandi jade-függőmről levettem a hasonló szalagot, mostantól ő fogja tovább viselni a koru súlyát.

Most biztosan számadást kellene készíteni, hogy na, az elmúlt öt év... Öt éve költöztünk Bray-be, hogy csak egyet emeljek ki. Bő öt éve nyitott az Üzem. Egy éve mentem vissza dolgozni oda... S lehetne még idézgetni a múltat, de most vacsorakészítés, s már előre gyűlik a nyálam, tintahal lesz, vagyis chipirones! (Ez biztosan egy olyan spanyol szó, ami még egy darabig nem törlődik ki az emlékezetemből.) Bogi csinált egyik este, fokhagymával, a Baserri Maitea-ban is ezt ettem előételnek, a séf vastag tintavonalat húzott a tál szélére, a tintahal tintájából, olyan volt, mint egy japán ecsetvonás, illat és ízek és költészet... szlörcs.

Az uram curry-t kap :-)

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Moni! Jo sokaig birta a kis kotelke :) Nem tartozik szorosan es tavolrol sem a bejegyzesed temajahoz, de lattad mar ezt: http://www.queenoftarts.ie/hiring.html
Udv, A.

kisrumpf írta...

Köszönöm, de tavaly november óta megint van munkahelyem.

Névtelen írta...

Nagyon szivesen :) Igazabol Amanda nevu volt kolleganodre gondoltam, amikor meglattam a hirdetest, mert emlitetted, hogy be kellett zarnia a kis kavehazat es most munka nelkul van egyedullallo anyakent. A.

kisrumpf írta...

Köszönöm, azóta van munkája, catering-et csinál ismerőseivel.