2010. december 2.

Vészesen közeledik

Á, nem a Karácsony. Hanem a költségvetés:

(A fotót az RTÉ oldaláról szereztem.)


Lesz majd sírás-rívás, de hát a nadrágszíjat össze kell húzni. Ma jót derültünk azon, hogy az adóhivatal írt, mondván, szép-szép, hogy befizettük az adót, de ők átszámolták a dolgot, s még tartozunk nekik 54 jó eurócenttel. Ha igazságtalannak véljük a döntést, december végéig fellebbezhetünk.

Ma elkészült az év első mézeskalácsháza. Fotók majd akkor, ha sikerül csoki-farönköket (Flake nevű csokiból) vennem, és beraknom őket a ház melletti fatárolóba, ahol már várják őket a Turkish Delight-ból készült téglák. Igen csicsásra készítettem, a piacnak lesz, az elmaradt mézesházkészítő tanfolyás helyett tombolatárgyként lesz meghirdetve, remélem, sok pénzt hoz nekik.

Ma viszonylag könnyen bejutottam munkába (hála az uramnak, aki egész héten velem kel, és vállalja a latyakban, jégben való fuvarozást). Enyhe volt az éjszaka, nem fagyott, de ma éjjelre igen erős fagyot és sok havat jósoltak a levelibékák, úgyhogy úgy jöttem el az Üzemből, hogy megbeszéltük vész esetére a B tervet. Jasper, a szakács, aki öt percre lakik, bemegy reggel kenyeret sütni, ha én nem tudnék bejutni. Ma már a Luas és a Dart is akadozott, a buszok közül sok korcsolyázva ment, s az RTÉ oldalára szebbnél-szebb képeket küldtek be az olvasók.

3 megjegyzés:

Medve írta...

No nézd, csak, hát nem lefényképeztek a nyavalyások, mikor kimentem sétálni kicsit az O'Connell Street-re a szünetemben (amikor én voltam kedden a dublini járat).... Pedig az egyenruhát direkt levettem, hogy ne legyek feltűnő :)

kisrumpf írta...

Na de Medve, ez nem Te vagy, nincs szakálla, se viking bárdja!

Medve írta...

A csatabárddal a bocsok edzenek pillanatnyilag. A szakállat pedig civilizáltam :)