2010. december 20.

A másik izgalmas hír

pedig az, hogy az uram Tokióba utazik egy hétre január elején. Üzleti út, nem szórakozás, sajnos. Ha az lenne, mennék vele! Már most irigykedem, de munka miatt nem tarthatok vele sehogysem. S ha mehetnék is, annak sem lenne sok értelme, mert én vele akarnám élvezni a dolgokat, nem egyedül.

Majd küld sok képet, s szösszenet-írásokat.

Amióta kiderült, hogy megy, Japánban, Tokióban élő magyarok blogjait keresgélem-böngészem, etikett- és egyéb kulturális kérdésekben merülök el (évekkel ezelőtt kiváncsiságból beszerzett kulturális szótár segítségével), útikönyvet lapozgatunk - hátha belefér az idejébe egy kis városnézés-szerű... S blogkeresgélés közben felfedeztem egy illetőt, akinek bő tíz éve fordítottam, s aki, jé, megint Japánban él... Amikor dolgozni kezdtem neki, éppen hazatért onnan. Kicsi a világ...!

Az uram helyett is izgulok. Többedmagával megy, eltévedni nem fognak. Tényleg annyira fontos a protokoll? Milyen a közlekedés? Zajos, sűrű városnak írja le Tokiót mindenki, akivel eddig beszéltem, s járt már ott. Mit fog enni? Milyen finomságokat kóstolhat meg? Kobe-marhát? Halféléket nem eszik... pedig ott aztán lenne mit!

Könnyen beszerezhető ajándékként pedig erre esett a választásom. Ideje nem lesz, ezt pedig érzésem szerint a reptéren is beszerezheti :-)

***

Amúgy pedig kevés ráérős időmben megint egy Iréne Némirovsky-regényt olvasok, All Our Wordly Goods címmel (Földi javaink?), s megint csak elámulok a tehetségén. Nagyon tetszik.

S az elmúlt órákban leesett 7 centi hó, kétszer söpörtem-sóztam a ház előtt, s reggel munkába kell mennem... Látványnak gyönyörű, de az íreknek akkora stressz és gond ez a kevés hó!

7 megjegyzés:

Agi írta...

Nálunk még mindig semmi hó. Mondjuk nem nagyon hiányzik, hogy megint meghaljon a város..

kisrumpf írta...

Akkor kimaradsz az őrületből, örülj neki! Rádióból más sem folyik, csak hogy húmicsodahelyzetvan. Reptér zárva... buszok 10-kor leállnak...

ditte írta...

Nem bánnám, ha a buszok itt is leállnának tízkor! :)
off: köszönöm a csomagot! :))) én meg olyan bunkó vagyok, még egy lapot sem adtam fel... viszont esetleg élőben 26-27-én?

kisrumpf írta...

Nemrég zaklattam az uradat a csomag kapcsán, nem tudott róla :-D de akkor örülök, hogy megérkezett. (Egyben?)

Igen, ha errefelé jártok, csörögjetek, itthon leszünk!

Medve írta...

Buszok nem álltak le, annak ellenére, hogy sok értelme nem volt járatni őket, mert a megállók feléhez nem jutottak el.
Hohó, tik itt szervezkedtek? Esetleg lehet róla szó, hogy kajaidőben megyünk, és főzöl előzetesben egy kondér galuskát :) ? Viszünk akkor Speisequark-ot, meg minden egyéb hozzávalót, és máris megvalósulhat egy finom ebéd :P. Már ha nem nagyon gáz vendégségbe menve rendelni, hogy mit együnk... Ha gáz, akkor állítsatok le.

kisrumpf írta...

Most kértem Bocs-kompatibilis galuska receptet a zasszonyodtól. Úgyhogy írj, mi kell még, aztán eszünk :-) S egy időpont, hogy akkor mikor is...?

Medve írta...

Semmi extra nem kell hozzá, csak szalonna, hagyma, és sajt (Appenzeller, na ezt nem tudom, kapok-e, meg Emmentaler, ez biztos lesz, az se baj, ha az egész abból van). Szalonna már megvan, ma még megyek vadászni, így lesz sajt is.
Valami zöld salátát érdemes hozzá enni, inni meg... meglepő módon sört :)