2010. augusztus 30.

Ír humor

Ma reggel hűvös volt odakint. Igazi őszies illat, erős napsütéssel. Kezdődik az iskolaév. Egész hétre langyos meleget, de hűvös reggeleket mond az előrejelzés. Maska most már hűségesen követi a napot, reggel a bokor alatt kezd, majd - ahogy az emelkedő fénysugár beteríti a szomszéd kerti házikóját -, annak a tetején alszik tovább. Délben a falon bóbiskol, ahol éri is a nap, de be is tud húzódni a borostyán árnyékába, ha túlságosan felmelegedne, késő délután pedig a kifeküdt díszfüves cserépben alszik összekunkorodva, a teraszon.

Kiváncsi vagyok, mihez kezd a téli hidegben, ha megjönnek az esők.

***

Múlt héten, szerdán, a kedvenc rádióadóm minden híradáskor bemondta, hogy a DART-on (az itteni HÉV-en) egy macskát találtak, jól tartott, barátságos állatot, a gazdája átveheti a Pearse állomáson, a személyzeti irodában, ott vigyáznak rá. "Ideiglenesen a DART (gyorsan ide-oda suhanó) nevet adtuk neki, mert úgy ugrál ide-oda az irodában" - mondta a macskáról az állomás vezetője. Még a vasút weboldalára is felkerült a fotója, ott megnézhette mindenki, aki úgy gyanította, hogy az ő macskája utazott a szerelvényen. Az emberek Twittereztek róla, poénkodtak, hogy biztos a déli városrészben lévő barátnőjéhez tartott a vonaton, amikor potyautazáson kapták - többen pedig jelentkezték, hogy ha nem kerül elő a tulajdonos, ők örökbe fogadnák a vonatozó macskát.

Nem volt erre szükség, mert a történet boldog véget ért, előkerült ugyanis a macska gazdája, egy étterem manager Malahide-ról. Mint kiderült, a macsek már hétfő este eltűnt, rémült gazdái hiába keresték a környéken, nem került elő. Naná, hogy nem, ugyanis bekószált az egyik szerelvénybe, ahol meg is örökítette a kocsi CCTV-je: békésen aluszkált az egyik ülésen, miközben elutazott a belvárosba, potyautasként, és a Pearse állomásnál adta át valaki a hatóságoknak.

Lényeg, hogy a gazdi és macskája egymásra talált, volt örömködés, a sok rossz hír között végre egy megmosolyogtató történet, egy "hepiend". A macskáról kiderült, hogy Lilou-nak hívják, a DART belsejéről készült CCTV-felvétel alapján kiderült, vékonyka, szürke kis állat. De a történet nem is ezért érdekes. Hanem azért, mert Lilou az első olyan állat az Iarnród Éireann (az ír vasúttársaság) történetében, akinek - fényképpel ellátott! - vasúti feltöltős jegyet adtak: ha esetleg megint kedve támadna DART-ozni!

Sok mindent lehet "nemszeretni" ezen országon, de humoruk, az van:

Íme, Lilou jegye (arról nem szól a fáma, raktak-e rá valamennyi pénzt :-)). A fotót az Irish Independent oldaláról vettem.

4 megjegyzés:

zebrina írta...

Megint egy jó kis emberi történet, mint múltkor a marhás. :)

Ági írta...

Ez kész! :) Könnyesre nevettük magunkat. :))))))))
A fotó nagyon ott van. :)

Erika Antal írta...

Hát ez annyira JÓ:))

Csaba írta...

:) :) :)
Nagggyoon jó! :)