2010. június 8.

"Foggy, foggy dew"*

Ma reggel sűrű ködre ébredtünk. Egész nap szemerkélt (majd esett) valami az égből, se nem eső, se nem köd, valami "drizzle": a macska minden szőrszála végén ezüst göböcskével borítottan feküdt a shed tetején - egyedül az esti szték zsírosa kedvéért kelt csak fel. Azt ugyanis levágtam V. hússzeletéről, mert figyelni kell a súlyára...

Ma ganéztam a lakást, de hiába dolgoztam sokat, alig jutottam előre. Rengeteg a kidobandó vacak, még jó, hogy holnap az Irish Cancer Society jön begyűjteni a pénteken bedobott nylonzacskóikat, amibe mindenféle, még értékesíthető dolgot várnak. Egy szép, de sosem használt, falra akasztható váza, pár könyv, néhány apróság ment a zacskóba, este kirakom az ajtó elé.

Egy jókora dobozt megtöltöttem régi magazinokkal, amiben írtak pár sort a kávézóról, vagy amiben szerepelt egy-két sütim, mint kellék. Minek őrizgettem? Elég a kérdéses oldal, kitéptem, eltettem őket. Számos főzős magazin is előkerült, mentek a többi közé. Helyére raktam egy doboznyi karácsonyi kiszúrót, amelyek csomagoló- és dekoranyagokkal együtt hányódtak egy dobozban. Mindeközben a szekrény alatt-felett-mögött lapuló pókokat is kiirtottam, lepókhálóztam, leporoltam... Kész szerencse, hogy szomorkás nap volt, és nem sütött a nap, túl meleg lett volna a munkához :-)

Ami holnap folytatódik, némi sütéssel színezve.

***

Már hetek óta feszít a köthetnék, de a magamnak megígért fonalvásárlás elmaradt. Ismerem magamat, nem fogok én befejezni semmilyen nagyívű kötési projektet, hiába a szép csipkemintás kendő, vagy sál. Ott állnak a félig kihímzett babanevek, a kézimunkák, inkább azokat kellene befejeznem. Aztán ma, a mailek között feltűnt egy, az Innocent Smoothies-től jött, aminek feliratkoztam a hírlevelére. Kiderült, az idén már Írországban is csinálnak Big Knit kampányt: http://www.innocentdrinks.ie/thebigknit/

Húhú, remek, kis sapkákat fogok kötni, hamar megvannak, a sok maradék fonalat elhasználom valamire, és tévénézés közben remekül lehet csinálni. Valamint jó cél érdekében készülnek a sapkák!

Minden más, egyéb kézimunkás projekt csak ezután jöhet. S a babanevek kihímzése után...

***

Közben a neurológus folyamatosan küldözgeti a vizsgálataim eredményeit - semmi. Vagyis minden rendben. Mégis igaza lehet, hogy a migrén okozta a gondot. S azóta, mintegy véletlenül, az egyik múlt heti újságban elém került egy cikk, amely arról értesített, hogy migrénes fejfájásban szenvedők nagyobb számban kapnak stroke-ot. Kösz. A kapcsolatot megmagyarázni nem tudják, de a lényeg, hogy ne igyunk, ne dohányozzunk, legyen egészséges a testsúlyunk, a táplálkozásunk... A megvastagodott derekamon, hájas pocimon kívül más káros tényezőt nem tudok felmutatni, ami engem illet, vérnyomásom rendben, nem iszom (sokat), nem dohányzom... s most már iziben veszem is be a fájdalomcsillapítót, ha a fejfájásnak csak a legkisebb jele is mutatkozik.

* Ballada cím, a mai időjárásról jutott eszembe

2 megjegyzés:

Cat(harine) írta...

Macsek? :D Honnan van? :D Tiszta őszi idő van nálatok akkor.
Húúú, én anyám fűzném, hogy horgoljon nekem egy kis felsőt nyárra, de nem akar ráállni :p
Az a rossz ezzel a betegséggel, hogy megfoghatatlan. Nem tudod így megelőzni sem. :( Remélem, nem fordul elő többet. Azért t sem élhetsz fájdalomcsillapítón egész életedben...

kisrumpf írta...

Ez az a macska (most éppen a "Maska" nevet gyakorlom rajta, de nem hallgat rá), amelyikről pár hete raktam fel fotót. Itt alszik egész nap a szomszédban,a kis háztetején, nem tudom, honnét jött, estére eltűnik, reggel visszajön, barátságtalan, félénk, de megeszik minden potyadékot, amit elé rakok.

Szóval, van is, meg nem is :-)

S ma még ősz van.

Mamát tessék tovább fűzni :-)