2010. április 17.

Természet anyánk egy ócska - khm - kurva

Míg mi itt viritykolunk Magyarországon, és erdélyi utazást tervezgetünk, addig a rokonék dublini kirándulása - alaposan összeszervezve egyikük gyermekének szintén dublini felbukkanásával - hála a kimondhatatlan nevű izlandi vulkánnak - kútbaesett. (Emlékeztetőül).

V. egyik, éppen üzleti úton lévő olasz munkatársa Japánban rekedt...

Rokonaink tehát szomorúan lemondtak az ír tavasz élvezetéről, pedig utazásunk előtt mindent kiírtam kis post-itokra a konyhában, Trish-t riasztottuk, autóbiztosítást átírattuk, jobbára takarítottunk is, a tiszteletükre, kulcsokat átadtuk, buszokat elmagyaráztuk -, s most szegények mennek a horvát tengerpartra, mert a szabadságot már nem lehet visszamondani. Majd megpróbálnak eljönni ősszel.

S hihetetlen, amikor az ember azt olvassa, hogy "vulkánkitörés miatt Budapesten rekedt pár Írországba autóval indulót keres"...

***

Közben ültem Aston Martin Vantage-ben, sőt, elautóztattak benne Érdre, de erről majd máskor. Amikor majd a képeket is fel tudom hozzá rakni. Az élmény óriási volt, és igen izgalmas, de azt is eldöntötte, hogy nagyobb lottónyeremény esetén inkább egy visszafogott eleganciájú olasz autó lesz a választottam.

Most már csak lottózni kell.

***

Tegnap belelapoztam a Túlkapások c. könyvbe, szép vastag lapú, nagyobbacska alakú könyv, színes képekkel, mert a fekete-fehér fotókon a vér valószínűleg nem mutat annyira drámaian. Ez, és az esténként olvasott Marton Kati írta könyv (A nép ellenségei) megtették a kellő hatást, letörtem, mint a bili füle, és arról álmodoztam, hogy éjjelente, mint a bosszúállás kis szárnyas, pufók angyala repülök hangtalanul át a városon, s térden lövök egyes rendőröket. Az írek módszerét követném, ők egymás között (IRA) így intézték el, bevált módszer, semmi kecmec.

Gyomorforgató olvasmány volt, na. Nem is nézek bele többször.

Az uram elmagyarázta, hogy kár a gőzért, máshol sincs ez így, gondoljak csak korábbi olvasmányaimra, a rendőrség sehol sem angyalok serege. Politika, politikus, rendőr, hatalom, erőszak, durvaság - kemény szavak.

De ez megint kicsit elfele taszított az országtól.

***

Mavis (p.k.) írta, hogy Miss Hall századik születésnapja megünneplésre került, ma van a parti a templomi csoportjával, 15-én pedig ebédelni vitték őt a családtagok. Jól éppen nincs, de már elmúlt 100 éves!

3 megjegyzés:

Horasz írta...

Vaj isteni, sajtok is, köszönöm szépen, egy élmény volt a találkozás!

ismételjünk ha legközelebb erre jártok...:)

kisrumpf írta...

:-) Deal, de csak akkor, ha te főzöl :-)

kisrumpf írta...

:-) Deal, de csak akkor, ha te főzöl :-)