2021. november 22.

"Nothing exciting happening" in Bray

Végre volt egy-két hűvösebb nap, s az éjjeli csípős levegőnek, felhőtlen éjszakáknak köszönhetően teljesen megszínesedtek a levelek, de a szél le is tépte sokukat. Itt az ajtónk előtt is halomban áll, néha egy-egy szélroham odébbtereli őket, aztán a következő megint nálunk épít tornyot belőlük. Még Manci cserepébe is került pár, de szerintem ő még örül is a levélbélésnek.

A szomszédos telken szinte mindennapos a gépzaj: kiszélesítették az utat, valamilyen csatornát is építenek, kissé szürkébb most ott az út a szép magas fák nélkül. Könnyen el tudom képzelni, hogy tavasszal megindul majd az épitkezés is. 

Talán írtam, hogy két szakértőnek (hehe) tűnő csoport is kijött, a management company által megbízva azzal, hogy megnézzék a vízfoltos, itt-ott eresztő ablakokat a telepen. De azóta sem történt semmi, ülnek a seggükön. Felesleges lenne rákérdezni, biztos vagyok benne, hogy a "téli" időjárásra hivatkozva nem fognak csinálni semmit, ez is majd jövőre fog tolódni.

Az Aranykezű Róbert által felkent penészesedés elleni réteg eddig, vagyis 4 évig tartott ki. Megint megjelentek a foltok a munkaszobában, az ablak fölött, és a sarkokban, úgyhogy ideje egy alapos hypós, vagy gombaölős lemosásnak. A légtisztító folyamatosan megy, a párátlanító pedig, ha bekapcsolom, hamar tele lesz. Mindezt persze, megmutattuk, elpanaszoltuk a szakértőknek, de mégis, miben reménykedtünk? Ami itt a telepen súlyos pénzekbe kerül, amit a közös költségből kell kifizetni, az mindig c.s.i.g.a.l.a.s.s.ú.s.á.g.g.a.l készül el. Ha elkészül.

***

Szervezgettük már a karácsonyt, s az hamar kiderült, hogy nem megyünk Valenciába ünnepekre. (De legalább idén is lehet karácsonyi vacsorát házhoz rendelni.) Sőt, sehova sem megyünk. S ahogy múlnak a hetek, ez a döntés egyre jobbnak tűnik. Érnek az újabb lezárások Európaszerte, s páran már telefonáltak a piacra, hogy nyitva leszünk-e egyáltalán, s ha rendelnek, lesz-e, aki teljesítse? A betegszámok úgy 4000 körül szoktak lebegni, hol kicsit kevesebb, hol több, de a NPHET már magasabb számokat jósol, s - nem mondok újat - otthnmaradásra bíztatja az embereket. Nevetséges, de ilyen látszat "megszorításokkal" élnek: éjfélkor be kell zárjanak az éjszakai klubok és kocsmák, s a hotelekben az esküvői buliknak is véget kell vetni éjfélkor. Nem akarják magukra haragítani a mulatókat, a kocsmárosokat, megpróbálnak látszat szabályokat hozni, aminek semmi hatása sincs, de jót lehet csámcsogni rajta. Urambocsá', kimenni az utcára és tüntetni.

A NPHET kérésére a privát és közkórházakban egyaránt halasztanak minden vizsgálatot, kezelést, amit csak lehet, mert - úgymond - készen kell állni az esetleges nagyszámú beteg ellátására, s akkor minden ágyat/személyzetet ki akarnak használni. Így az én kétévente megejtendő felülvizsgálatom is csúszik, Péklegénynél. 

De a megugró számoknak köszönhető, hogy (majd,de remélhetőleg minél előbb) az ötvenesek is kapnak 3. oltást amiről eddig nem volt szó, abba akarták hagyni a hatvanasoknál. Alig várom. Most valahogy sokkal nagyobb odafigyeléssel élek vásárláskor, vagy a piacon, zsebemben állandóan ott fertőtlenítő, s ha valaki tejet önt magának, új edényben új tejet rakok ki, s a másik edényt fertőtlenítem forró mosószeres vízzel. 

S most már eljutottunk oda, hogy gondolkodnunk kell, milyen régóta dolgozik is V. itthonról, vagy hogy mikor is kezdődött ez az egész mert kiesnek a fejünkből a dátumok, még ha nagyon fontosak voltak is. Ha belegondolok hogy van - nem is egy - ismerősöm, akit utoljára akkor láttam, amikor bejelentette, hogy gyermeket vár, azóta babát szült, sőt egyéves lett már a kisfia, akkor azért hiába rohan az idő, két év nagyon sok maszk mögött töltve, úgy, hogy csak fotókon látjuk egymást. S most már nem arról beszélünk, hogy mikor lesz ennek vége, hanem arról, hogy hogyan éljünk együtt a vírussal. Hú, de remek.

A címet pedig egy amerikai sráctól loptam, aki Japánban sétál, s időnként párperces videókat rak fel a sétáiról, amikor is semmi izgalmas nem történik a videón, "csak" folyik a mindennapi élet. Vagyis semmi izgalmas nem történik velünk, "csak" élünk és megvagyunk. 

Nincsenek megjegyzések: