2017. március 6.

Március a kertben

Nemcsak hogy tavasz van (a naptár szerint), de némelyik nyári virág is virágzik már. Mint ez az afrikai napvirág itt fent. Vagy a fukszia.


Ez az erősen rózsaszín növény elvesztette a táblácskáját, így nem tudom, micsoda. De nem márciusban kellene virágoznia, az biztos.
A fekete hunyornak ellenben ez az ideje, örültem is neki, nagyanyám és apám kertjében is mindig elsőként virágzott. Most már nekem is van saját.
Klemátisz. Most már nemcsak, hogy a fal teljes hosszában végigér, de elindult felfelé a fenyőn, és az oldalsó falon is. Majd meg kell zabolázni.


Kurkuma. Több, mint egy éve ültettem el két kurkumagyökeret, remélve, hogy megmaradnak, s majd lesz sok, ujjnyi vastagságú-hosszúságú kurkumám curry-be. Egész idő alatt ilyen szárazak lettek a szép leveleik szélei, s a fenti "termésgöbök" (azok a sárgás gombócok a levélszár végén) nem használhatók. Lehet, hogy adnom kellett volna neki még egy évet, de hely híján ki kellett ebrudalnom őket a cserepükből (az avokádó költözött bele), s mostantól ragaszkodom a bolti kurkumához. A kísérlet nem sikerült, de legalább ilyenem is volt.

Medvehagyma. Saláta lesz belőle.

Ők pedig kitartóan virágzanak, nagyon tartós virágaikkal. Szombatonként a piaci asztalokon díszlenek.

Nincsenek megjegyzések: