2012. június 19.

Döbbenet

Mondja V. este a kanapéról odaszólva, Tobint elengedték. Micsoda? Ügetek, visszatekerem a tévét, nézem a hírt. Gennyes, gyomorforgató hazudozás, ami folyik az RTE riportjából. Nem értem, meredek a képernyőre. Tobin, mint áldozat. "A meggyötört családapa". "Gyermeikeire kihatással lehet az ügy". Hányadék, ami a tévéből folyik. Marcit, Petrát, az ő szüleiket nem emlegeti senki. Dühöngök. V. is elveszti a higgadtságát. Utána vigasztal. Ilyen az állam. Csak magadra és a barátaidra számíthatsz.

Édes Istenem. Tégy igazságot.

Most újra megnéztem, frissítették a cikket. Alan Shatter közbeszól. Kicsike reményt ad. Nemzetközi visszhang kellene, kampány, botrány. Van valahol, valami, bármi, amit aláírhatnék...?

8 megjegyzés:

Erika Antal írta...

hm itt az volt, hogy kint börtönben van, arra vár, hogy kiadják-e, de arról nem szólt a fáma, ha nem, akkor el is engedik :(.

kisrumpf írta...

Elengedték. Szabad. Remélem, csak egyelőre.

http://index.hu/belfold/2012/06/20/tobin-ugy_a_kim_sajnalja_hogy_a_bunos_buntetlen_marad/

Ági írta...

Hogy mi van?! Elkaptam egy híradót a nyaralás alatt, akkor az volt, hogy nem adják ki, de elengedésről szó sem volt. Ez miféle jogszabály szerint történt így? :O

Ági írta...

Ennyit találtam: http://ciaran-tobin.blogspot.hu/

kisrumpf írta...

Igen, ismerem az oldalt. Szerintem ha az elmúlt bejegyzéseket megnézed, ott valahol megvan, hogy a bíró szerint nincs jogi lehetősége (?) annak, hogy a büntetést itt ülje le, elengedték, mint valami szegény mártírt. No, ez imho a jogtalan lépés, s ezért jegyezte meg később az ír igazságügyi miniszter, hogy azért még áttanulmányozzák a bíró döntését. Mert ez nagyon szembe megy az EU-s törvényeknek.

Még bízakodom.

Ági írta...

Én már ott nem értem az egészet, hogy mehetett egyáltalán haza... Nyilván megvan a jogi háttere, amihez nem értek. :(

kisrumpf írta...

Az a magyarok sara volt, hogy visszakapta az útlevelét, s mehetett. Hosszú és "érdekes" ügy, de most már ott tartok, hogy jobb nem gondolkozni rajta, mert csak árt a gyomornak.

Alexandra írta...

borzasztoan szomoru ez az egesz ugy :(

ujabb fejlemeny:
http://index.hu/belfold/2012/06/27/dublinba_utazik_az_ir_gazolo_aldozatainak_apja/