2012. április 23.

Hazajöttünk

Elmúlt már éjfél, mire ma hajnalban hazaértünk a rövidke budapesti látogatásról. Míg V. elballagott a Gyárba a kocsiért, addig az Aircoach fordulója előtti szálloda előterében üldögéltem, s egy csoport turista beazonosíthatatlan német tájszólását hallgattam. A soproni látogatás után sokadszor fogadtam meg a német nyelv tanulását (azt is), de az, amit ott hallottam, határozottan elijesztett :-) Megmaradt kevéske lelkesedésemmel ma csak a teafilter feliratát fordítottam le, többre nem tellett.

Idehaza hűvös lakás fogadott minket, a növények szépen öntözve, hála Trish-nek, s Maska is bejelentkezett reggel. Mosás, rendezgetés, a szokásos. Könnyed szívvel dobáltam ki a régi újságokat, máskor ezt nem tenném meg csak úgy, de most igen. Feltöltöttem a hűtőszekrényt, s örömmel állapítottam meg, hogy gond nélkül tudom hazahozni a bevásárlást két szatyorban elosztva, nem húzódik a pocakom. Új fogkefék kerültek a fürdőbe, főztem egy jókora bolognait, elég lesz az elkövetkező napokra. Holnap már munka. Ma este piaci míting. Halmozódik a vasalnivaló. Virágzanak a klematiszaim, a nap újra besüt a kiskertbe, a gyöngyviráglevelek megszaporodtak, s a szín kedvéért ültettem két sötétkék petúniát egy elárvult virágkosárba. V. ma már dolgozott, neki élesebb volt a váltás, én még engedtem magamnak egy kis üresjáratot. De azért most kikeverek egy adag sütitésztát...

Már voltak kellemes tavaszi esők éjjel és délelőtt, aztán napsütés is, s bár hűvősebb van, mint Budapesten, azért a fagyis kisautó éppen most hangoskodja be magát a telepre... Mit neki a 11 fok!

3 megjegyzés:

Björn írta...

A német nyelv és különböző dialektusai meg ugyancsak ijesztőek lehetnek (Ditte is folyton ijed), de ez nem baj, született németnek is gond lehet néha a megértés. Ezt jól mutatja, hogy Sömmerdában (Thüringen) a Siemensnek van 2 üzletkötője, aki a szász területtel foglalkozik. Csak ők és csak azzal. Ők beszélik a nyelvet... Azért lett a Hochdeutsch a hivatalos nyelv, mert azt nagyjából mindenki érti :)

Amúgy meg örülök, hogy ismét itthon és jobbára egészségesen vagytok.

kisrumpf írta...

Na, de az azért aggasztó, amikor _tudod_, hogy németül beszélnek, de egy nyikkot nem értesz?!

Darkplant írta...

Most nem azért, de pontosan olyan, mint amikor rigó utcai nyelvjárással felfegyverkezve idejön valaki és az írek karattyolnak hozzá. Én legalábbis néha még mindig egy mukkot sem... :(

Egyébiránt már a Rammstein után is fogadkoztál. :)