2011. szeptember 10.

A szabadság harmadik napján...

...Svájcban esteledett ránk. Az első, be nem tervezett hágón már átautóztunk, holnap, ha minden jól megy, további négy-öt következik. Csak bírja Böhöm erővel.


Eddigi útvonal: Rosslare-Roscoff. Kiváncsi volnék, a tengeribetegség elleni tabletta hatóanyaga mi, érzésem szerint erős altatókkal vannak gazdagítva a kis fehér tabletták, ugyanis a bevételük után mindketten mély álomba zuhantunk, és 15 óra alvás után ébredtünk csak fel.


Roscoff-Nevers, Franciaország közepe. Itt azért álltunk meg, mert rájöttünk, hogy az autópályák elkerülése jelentősen lelassította haladásunkat, s ekkor már este volt, jónak láttuk megállni valahol, s nem erőlködni azon, hogy Genfig eljussunk a második este.


Ma aztán Nevers-Innertkichen, Svájc, illetve Innertkirchen után egy útszéli, hotelnek titulált helyen megálltunk. Hotel Urweid. A szoba jó, a kaja nem. Állítólag van macska is, de eddig csak a szemközti meredek domboldalon legelő számos kiskecskével találkoztunk.

Egyfolytában motorosok zúgnak el az első hágó, a Grimsel felé, oda-vissza. Este 9 van, csak mostanra csillapodott a forgalom. A kanyargós utak miatt a 4 hágót érintő körútvonal népszerű célpont motorosoknak. Mennek, mint a vadak. Sok az angol köztük.


Holnap reggeli után mi is nekivágunk.

7 megjegyzés:

Medve írta...

Csak csendben irigykedem... A Trollstigveien-en láttunk úgy családokat túrázni, hogy anya és a lánya az egyik motoron, apa és fia a másikon :) Érezzétek jól magatokat.

kisrumpf írta...

Emlegetünk sokat. Teljességgel Neked való. Rakom el a brosúrákat.

Névtelen írta...

Medve, itt járunk:

http://www.myswitzerland.com/en/interests/adventure-sports-summer/motorbike-tours-route-descriptions/motorbike-tour-four-pass-ride.html

L.

Medve írta...

Na, eddig csak a térdem fájt, most meg a sárgaság jeleit észlelem magamon... Csak még Björnsdóttirnak kicsit nőnie kell.

kisrumpf írta...

Akartam neked fotózni kissrácot motoros ruhában, mert nem hittem volna, hogy ekkora bőrszerkót is gyártanak, de nem sikerült időben előrántani a gépet...

Névtelen írta...

Gyártanak. Nálunk 3 bőrdzseki van a fogason, az egyik medve, a másik kisbocs, a harmadik nagybocs méretű :)

kisrumpf írta...

:-)