2011. május 23.

Ciki

Ettől a bakitól eltekintve a látogatás remekül folyt, a falucska, Moneygall, ahonnan Obama nagyapjának nagyapja származik, éppen fülig érő utcapartival ünnepli a sikeres látogatást. Már megvolt a kötelező csecsemőemelgetés, a lelkes helyiekkel való csevej és kézrázás, a Guinness-iszogatás, találkozás a kuzinokkal. Igazi, olajozottan folyó esemény ez, amit még a folyton megeredő eső sem tudott elrontani. Nagyon profi az elnök és a neje.

Megint egy ír falucska, amely majd felkerül a térképre, mert onnan származik egy amerikai elnök. Remélem, tódulni fognak a turisták.

Aztán nemrég beszéd az emberekkel tömött College Green-en, Dublinban - szem nem maradt szárazon, a lelkek lobogtak. Kis időre mindenki feldobódott, aztán majd oszlik a tömeg, tele lesznek a kocsmák, s holnap megint lehet akadálytalanul buszozni keresztül a városon. S lehet aggódni, hogy eléri-e a légteret az izlandi hamufelhő.

Itt volt a királynő, itt volt a soros amerikai elnök. Csupa izgalom, ami megtörte a hétköznapok unalmát.

2 megjegyzés:

Álmos Manka írta...

Kézrázás helyett kávézást olvastam, freudi félreolvasás vszínűleg így 7:40 táján, és azon gondolkodtam, nálatok mé' pont kávét iszik, de a következő rész a Guinness-szel megnyugtatott. :)

Medve írta...

Nekem ez tetszett: http://www.youtube.com/watch?v=HplZ_taHXLM

Amúgy meg (velem együtt) több kollégám azon volt kiakadva ,de teljesen, hogy a miniszterelnöknek fogalma sincs, hogyan kell egy királyi személlyel beszélni... Legalább a team kiokosíthatta volna, mert csak odáig jutott a tudományából, hogy "Your Majesty" a megszólítás, de a többi valahogy kiesett...