2011. február 14.

Gyors update (Nem Norbi)

Focis felfüggesztésével súlyos bajok vannak, mert elöregedett, a szerelése többe kerül, mint amennyit Focis ér(ne az autópiacon). Rövid tanakodás és néhány könycsepp elmorzsolása után úgy döntöttünk, jobban kötődünk hozzá, mint hogy mindenféle "scrappage" deal"-ek részeként odadobjuk a szemétre, és valami újat vegyünk helyette. Újra nincs pénz. Őt pedig szeretjük. Better the devil you know, már Kylie Minogue is megénekelte. Úgyhogy most szerelik.

A területi Adóhivatal felülmúlta önmagát, mert késő délután visszahívtak, és röpke egyperces beszélgetés után kiderült, tévedésről van szó, elnézést, de nagyon. Csudás!

Felemás volt a nap, amit egy rögtönzött Valentin-napi vacsora koronázott meg a közeli kocsmában. Eredetileg csak egy sörre indultunk. Fizetéskor egy egyen-szegfűt kaptam a pincérnénitől, de nemcsak én, hanem minden hölgy, akinek éppen akkor fizetett a vacsoráért a párja. Milyen kedves gondolat. ("Majd azt fogják hinni az utcán, tőlem kaptad" - morogta kifelé menet V.)

Azt nem is meséltem, hogy a piacon egy bácsi - míg készítettem a teáját -, elmesélte, hogy neki a szombat reggeli rituálé abból áll, hogy megveszi a májkrémet és a bucit a piacon, és ott nálunk megreggelizik. De egy ideje nincs buci, sima scone-t ritkán kap, pedig még az menne a májkrém mellé. Udvariasan sajnálkoztam. Később esett le, az én fehér bucijaimról beszél, amiket a Fűszeres Eszter-féle farmer kenyér tésztájából szoktam készíteni! Később mondtam is neki, hogy bocsánat, de újra munkába álltam, s nincs már időm sütni a piacra. Gondoljam meg újra.... - kérte.

Úgyhogy most gondolkozom, elég elszánt vagyok-e a péntek esti kenyérsütéshez, és hogy keljek-e megint reggel ötkor szombaton.

4 megjegyzés:

Fernel írta...

Ezek az autók már csak ilyenek, na! Valahogy hozzánk nőnek, öregednek.
Adóhivatal meg szuper!Bárcsak itt is azért hívnának!

Medve írta...

Elöregedett? 10 év alatt??? Ez nagyon durva. Hogy derült ki?
Hozzátenném, hogy felétek még nem is olyan rosszak az utak, tehát ezek alapján egy DL vagy KY rendszámos kocsi 7-8 évesen a szemétdombra való?
Na gyorsan átnézetem a Fabiát, az is 02-es, de a piaci értéke kevesebb, mint egy futómű-nagyjavítás. Legalább tudjam, mire számítsak.

kisrumpf írta...

Medve, alkalmasint hazatérés után megmutatom a papírt, amit a szerelőtől kaptunk. Motorilag minden rendben vele. Engem az bosszant inkább, hogy az NCT-n átment csont nélkül, hát mit néznek azok, ha ezt nem veszik észre a szemükkel?

kisrumpf írta...

Fernel, nem mindig ilyen előzékenyek ám, a telefont is ritkán emelik itt fel, ha visszahívást ígérnek, de most le voltam tőlük nyűgözve.