2010. június 25.

Kis mohó

Ma reggel még tíz óra sem volt, amikorra hazaértem, és már megjártam Tolnát-Baranyát. Na jó, csak a kávézót (ahol begyűjtöttem a végre-végre megérkezett celofánomat, és leadtam a sürgősséggel elkészített cukormáz-medvét), majd a nagybanit, a hétvégi piaci partira és a sütéshez vettem cuccokat. Utána a Tesco következett, újabb doboznyi cucc, és elcsábultam, mert virslit vettem magamnak reggelire. Khm-hm.

Én megjöttem, az uram idulni készült. Lehet, hogy korábban kellene kelni, több férne a napba? Szebb dolgokat látnék? Van a környékben valami vonzó, és otthonias, amikor még nem nyüzsög tömeg az utcákon, s nem veri fel iskolások csivitje a csendet. Kint a levegő most olyan, mintha szivacson át lélegeznék. Nehéz, esőt ígérő. Felhők mindenütt, majdnem őszies hangulat. De eső sehol. Egyes megyékben már víztakarékosságra szólították fel a lakosságot. ÍRORSZÁGBAN!

Az imént kivettem a következő virslit a csomagból. A nylonborításon vádlóan ott áll: egy virsli 253 kalória. Aztamindenit. A reggelire betömött két virslivel gyakorlatilag betermeltem az egy nap elfogyasztható kalóriadagomnak majdnem a felét. Mostantól csak tea és víz, vacsoráig. Max. egy kis eper.

Megyek, ledolgozom ezt a bődületes mennyiséget, különben lelkifurdalásom lesz. Nem figyelek rá, már megint nem, hogy mennyit eszem...

3 megjegyzés:

Erika Antal írta...

Nálam karcsúbb kollégám szerint a lelkiismeretfurdalás hízlal nem a kaja...azóta nincs leliismeretfurdalásom...nem is híztam :)))...vagy legalább is nem mértem :)))

Medve írta...

De ha ettél volna egy tenyérnyi húst, abban lehet, hogy kevesebb a kalória. Minek tömöd magad ellenőrizhetetlen összetételű műanyaggal dúsított szója-rudacskákkal?

Ma ettem némi (khm...) málnát, és egyáltalán nem volt lelkiismeret-furdalásom a közötte található hangyák miatt. Elsőrangú fehérjeforrás :). Mennyi kalória van egy hangyában (kicsi, fekete fajta)?

kisrumpf írta...

Mert addiktív, mert megkívántam, mert... az összetétel-sort kerültem a szememmel, gondolod, nem tudom, mi van benne? "Mechanikusan visszanyert húspép", ihaj.