2010. május 12.

T I A

Hm... nahát. Aszongya a weboldal: tranziens iszkémiás attak - vagyis TIA. Nem előnyös, ha az embernek ilyen nevű háziállata van, de majd babusgatjuk, odafigyelünk, megfogadjuk a kapott tanácsokat, koleszterinszintet méretünk, és megpróbálunk egészségesebben élni (ööö, tényleg). Fejfájásnaplót töltök le a Webbetegről, ez majd nem csak nekem, de a neurológusnak is jól jöhet, mondja Doktornő Ági. Jó kislány leszek.

Na, de 43 évesen egy ilyen? Nem korai ez még?

Délután hívott a háziorvos, meséljek, mi volt, meséltem, mi volt. Kiváncsian várja, mit fog mondani a neurológus, és örül, hogy nem találtak semmit a fejemben. Én is örültem, hogy nem maradt nyoma a szombati ijedelemnek. Csak V. aggodalmaskodott annyira, hogy tegnap elvitt bevásárolni, nem hagyta, hogy vezessek. Pedig vezetnem kell, holnap megyek a nagybaniba, az élet nem áll meg, legfeljebb majd én állok félre, az útról, ha megint baj lenne.

De ne pánikoljunk, nem lesz.

***

Pedig ma remek nap volt, jó volt a kedélyem, az adókérdés megoldódott, válaszolt a szakértő. Sokat sütöttem, estére pedig parádés vacsorát csináltam, ír véreshurkával (black pudding) töltött csirkemell V.-nek, magamnak pedig fillérekért vett sertésmáj mustáros-csilis-boros-tejszínes szószban. Újabb tortarendelés is befutott, Stephanie (p.k.) szomszédja - már ismeri a sütijeimet, mert Stephanie mindig visz a gyerekeknek -, rendelt 2 nagy tortát elsőáldozásra. S amitől egészen elolvadtam, az az volt, hogy azt mondta, nem számít, hogy néz ki a torta, úgy dekorálom, ahogy akarom, de finom legyen. A lánya születésnapjára a profi pékségből kapott torta gyöngyörű volt, de íztelen, a fele a kukában végezte. Most azt szeretné, ha mindenki odáig lenne az ízétől.

Hm. Megpróbálhatom. Szabad kéz a dekornál - mi kell még? Bár minden vevőm ilyen lenne! De be kell szereznem egy 12 inches négyszögletes tortaformát, mostanában sok ilyen rendelésem van.

3 megjegyzés:

Camelbird írta...

Hűha.. utána olvastam kicsit. Úgy látszik neked sem árt picit majd odafigyelni az életmódra. :-( vagy inkább: :-) Szerintem ez még idejében jelentkező figyelmeztetés!
Képzeld, én meg cukorbeteg lettem, magas vérnyomással és magas vérzsír szinttel. Most én is életmódváltáson vagyok. (Már fogytam 17 kilót.) Mozognom kell, viszlát sör/péksütemények/kenyér/tészta/rizs/krumpli. :-(

De azt mondom fel a fejjel! :-) Rendbe jön majd ez is hamarost, meglátod!

kisrumpf írta...

8-O

Gratula a fogyáshoz, gondolom, nem lehetett könnyű feladni a kedvenceidet.

Manka írta...

Nekem a munkám "rövidítése" az, hogy TIA, úgyhogy egyet kihagyott a szívem, hogy még itt is erről olvasok... (és bár nem itt kellene, hanem a következő bejegyzésnél, de a tortáid csudaszépek - és biztos nagyon finomak is... szomorkodom, hogy itt nem ismerek ilyen tehetséges embereket!)