2010. május 11.

Megfigyelések

V. kedvenc joghurtja 50 grammal kevesebb lett az edénykében, de az ára maradt - legalábbis a Dunnes-ban. A Tesco-ban 1 euróra csökkent az ára, 1.49 euróról.

Olcsóbb lett a tej.

Írországban az autósok alig tesznek erőfeszítést, hogy lehúzódjanak a sivítva közeledő mentő elől. Inkább megállnak és bámészkodnak, hogy jé, mijaz, mijaz? Bezzeg - igen, van, ami Mao-n bezzeg -, a magyar autósok még a leszűkebb, legforgalmasabb budapesti utcán is úgy válnak szét, és húzódnak le a mentő elől, mintha varázsvesszővel csaptak volna rájuk. Itt, ha mentő közeledik, biztos V. az, aki leggyorsabban reagál a sorban, s kezd tapadni a járdaszegélyre...

A vérvétel fura dolog. A kanült és hosszú műanyag csövecskéjét fel se vette a karom, a bökésnek is alig van már nyoma, de a ragtapaszt sikerült olyan határozott mozdulattal letépnem a karomról, hogy a helyén ott a véraláfutás.

Itt az aszpirin vényköteles - nem adnak, sehogysem, ugyanakkor az áruház polcáról simán levehetem a 300 mg aszpirint tartalmazó Dispirin fejfájáscsillapítót. Ki érti ezt?

6 megjegyzés:

Agi írta...

Nos, sajnos én Magyarországon nem tapasztaltam, hogy lehúzódnának az autósok. Olyat viszont láttam, hogy figyelembe se veszik a mentőt és mennek előtte 60-nal még egy darabig...

Az oké, hogy leveheted a gyógyszert, de pont a múlt héten hivták ki a tesco managert az előttem lévő vásárlóhoz, mert 3 féle fájdalomcsillapitót szeretett volna venni (egyik sem vényköteles ugye) és mindegyikből 2-2 csomaggal.
Ehelyett hazament 1 félével és abból is a max. megvásárolható EGY dobozzal...
Ki érti ezt? :-)

kisrumpf írta...

Nem gondolom, hogy ezzel bármit is elérnek. Ha hozzá akarnak jutni, hozzájutnak. Volt munkatársnőm, aki ezeken a fájdalomcsillapítókon "élt", egy régi törésre hivatkozva... néha igggen fura volt. Egyszer engem is megkért, hogy vegyek neki, aztán a többiek szóltak, hogy csak óvatosan...

Medve írta...

Igen, a közlekedési kultúrát illetően Ágival kell egyet értenem: édesapámat szabályosan haladva a saját sávjában (illetve már félig az árokban, mert próbált neki helyet adni) "találta el" a mentőautó - mivel a szemből jövő, akit a mentő előzni próbált, RÁGYORSÍTOTT.
Bár az írek elég bénák az úton, de kevés kivételtől eltekintve legalább nem olyan agresszívak, mint a kelet-európaiak.

kisrumpf írta...

Hm... úgy látszik, a jobbik felét mutatta a nép, amikor 'hon voltam?

Valóban nem agresszívek. De mulyák, főleg, ha ugrani kell és reagálni valamire. S az végképp idegesítő, amikor hallom, hogy baleset volt, és a "bámészkodó autósok miatt torlódás van az M50-esen"... Nem a romok miatt, a lelassító bámészkodók miatt.

Emőke írta...

Szia Móni,

OFF:

Úgy tűnik, betelt a postaládád, ezt kaptam vissza:

>>>
Hi. This is the qmail-send program at olomkatona.webmuhely.hu.
I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses.
This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.

:
user is over quota

<<<

kisrumpf írta...

??? Meg vagyok lepve, nem értem... kérlek, próbáld meg újra a rumpfmoni at hotmail dot com címen és a moni at rumpf dot hu címen is. Köszönöm!