2010. március 25.

Zöldségek


Most már csak a tortákat kell elkészíteni hozzájuk. Bocsánat, tudom, a fotó valami borzasztó, de sebtiben készült, majd a végeredményen szebben fognak mutatni, nappali fényben. 1 és 3/4 óra alatt készültek el a zöldségek, sugarpaste-ből, ételszínezék és "hogyan is néz ki?" fotók bőséges használata mellett. Élénk színeket kaptam, ezért is nem marcipánból készültek, ott mattabb az anyag felszíne.

Apropó, nem törekedtem méretarányosságra.

Holnap húzós nap, V. egy kolléganője rendelt születésnapi tortát a lányának, vasárnapra pedig egy kollégája, szintén születésnapi tortát, ő már visszajáró kliens. Annyira visszajáró, hogy lassan unom, hogy mindig ugyanazt a tortát kéri. Csokis piskótatorta, marcipánrózsákkal...

Van tehát meló, mellette pedig papírmunka, készülődés az utazásra. Már szép listánk van vinni-, és hoznivalóból. Sheila ma hívott, hogy tudnék-e neki kékfestőt hozni, sőt, nem is akármilyet, amit legutóbb hoztam neki, abból tetszett meg neki nagyon egy minta. Nekem meg fogalmam sincs, hova hánytam el a kereskedő címét...

7 megjegyzés:

Manka írta...

Nagyon vagányok! :) De igazán kíváncsi vagyok, milyen tortára kerülnek? vegetáriánusok éves nagygyűlése?

kisrumpf írta...

Nagytudású kertész húsvéti tortájára :-)

Cat(harine) írta...

"borzasztó" ???
Nem vagy komplett. Szerintem így is tök jól néznek ki. Abba a hagymába beleharapnék... :p

csibike írta...

Ehhh, te, nagyon jól néznek ki :))) Engem a kukorica csigázott fel.

(V. kapott tőlünk mélt a héten? Lehet, hogy döglődött a rendszer és nem jutott el hozzá...)

kisrumpf írta...

Köszönöm!

(Kapott, én is megkaptam - a meghívásosra gondolsz, ugye? V. kicsit el vagyon havazva, beütött a szabadsága előtti pánik a kollégáknál, de fog írni!)

Emőke írta...

Csodaszépek :-) Nagyon ügyes vagy!! Nagy meglepetés lesz, az biztos.

kisrumpf írta...

Emőke, azóta rájöttem, 3 megajándékozandóm van, így a zöldeket majd még - talán kissé csicsásan - dúsítom fészekkel, kis tojásokkal... Alig várom már, hogy lássam az arcukat.