2009. október 27.

"Nothing much to report"

Odakint a szél néha jó nagyot lendít a madáretetőn, esik is, az óraátállításnak és a komor időnek köszönhetően már délután 3-kor lámpát gyújtottam a vasaláshoz.

S ma este piaci míting is lesz, talán nem lesz hosszú, a vitára, hosszas elemezgetésre mindig hajlamos Patricia nemrég telefonált, hogy "nem tud jönni". Erős gyanúm, hogy még a múltkori hosszas vita miatt duzzog, s azért nem jön. Már nem is kávézik a többiekkel, ahogy eddig szokott, a piac ideje alatt. Sebaj, így talán rövid és lényegretörő lesz a míting, nem fogjuk feleslegesen taglalni a dolgokat.

Múlt szombaton a piacon nagy sikert aratott a chocolate crackles. 27 darab fogyott a 30-ból. Amivel jól pofára estem, az a mézes szelet volt. Egy magyar karácsonyi szakácskönyvből származott a recept. Mandulával, fél koktélcseresznyével van díszítve minden szelet, nagyon csinosan néz ki. Amikor egyszer lakóbulira vittem a kávézó épületébe, öt perc alatt elfogyott az egész tepsi, most a piacon egyet sem (!) adtam el. Az a darab, amit kóstolónak szétmorzsáltam, elpárolgott a tányérról, de senki nem vett belőle. Ezen úgy feldühödtem, hogy elhatároztam, félbevágott almaszeletekkel puhán tartom a mézes szeleteket a dobozában, s felkockázva megkapják a vevők a kávé/tea mellé most szombaton a kávékuckóban. Túlságosan drága ez a süti ahhoz, hogy a fiúk egyék meg az irodában. A belevaló mézmennyiség elég súlyos, és a méz nem olcsó...

Banánkenyeret sem fogok csinálni többet, most már sokadszor hozom haza több, mint a felét. De a kenyerek továbbra is elég jól fogynak. S lassan kezdhetem készítgetni a karácsonyi minta-darabokat, jó lenne tudni előre, mennyi megrendelésre számítsak. Egyik olvasómtól kaptam egy weboldal-címet, egy budapesti cukrászaté, ahol nagyon szép díszítést találtam, amit karácsonyi díszítésként fel lehetne használni. S rájöttem, hogy alighanem ők is felfedezték maguknak Peggy Porschen-t, mert pár tortájukról az ő ötletei köszönnek vissza :-) Nincs új a nap alatt.

Mavis (p.k.) elhozta nekem a babát, amit Miss Hall (p.k.) kérésemre kötött. Majd csinálok róla képeket, ha megint elfogadhatóak lesznek a fényviszonyok, és személyesen is bemutatom Betty-t. Mindenképpen szerettem volna egy babát Miss Hall-tól, a keze munkájának csodájára lehet járni. Mavis mesélte, hogy amikor ott volt nála az öregek otthonában, Miss Hall frissen bodorított hajjal Scrabble-ezett két diákkal, akik iskolai gyakorlat keretében látogatták az időseket. S azóta egy új babán, egy madárijesztőn dolgozik, azt is úgy rendelte valaki.

Tegnap késő este befejeztem Faulks könyvét, nekem nagyon tetszett. A sűrű felnevetéssel, nyögéssel, sóhajokkal (hehe) sikerült felkeltenem az uram figyelmét, ő is el akarja olvasni. Van benne néhány tévedés, főleg a kelet-európai dolgokkal kapcsolatban, pl. egyszer összekeveri Ukrajnát Erdéllyel, de szerencsére ezek apróságok, nem rontanak a könyv élvezhetőségén.

Most szombaton kiárusítás lesz a bray-i könyvtárban. Talán el kellene menni, hátha találnék Faulks-tól pár régi könyvet... vagy esetleg szakácskönyveket...?

1 megjegyzés:

Erika Antal írta...

Nem tudom arrafelé milyenek a könyv árak, de ki ne hagyd ezt a kiárusítást. Mi a múltkor 2-400 Ft-ért vettünk könyveket. El is határoztam, hogy ha legközelebb ilyesmibe botlom nem fog érdekelni, hogy nincs befizetve a villanyszámla :))).