2009. augusztus 27.

Évfordulós vállonveregetés

Este, mielőtt hazajött, telefonált az uram, hogy mégis csak volt ám vállonveregetés a Gyárban. (Előléptetésről néma csend, talán majd később, drukk-drukk.) Sőt, volt tömeg elé kivonulás és meleg, baráti kézfogás is. Valami nagyember jött el a Gyár amerikai központjából, s ha már itt volt, átadta az évfordulósnak az elmúlt tíz év munkájának elismeréséért járó üvegszobrot, s a köszönő kártyákat. Amiben néhány elismerő sor volt, a Gyár, az uram által csak "kopasz bohócnak" titulált nagyfőnöke előre rányomott aláírásával. Én is kaptam egy névre szóló kártyát, amelyben a Gyár arról értesít, hogy

"We recognize the support you have provided (endless supply of biscuits and cakes) and sacrifices you have made (lonely nights in front of the telly) during your partner's employment with the Gyár. We'd like to take this opportunity to extend our sincerest thanks."

Hahaha, vicceltem, a zárójeles részeket én biggyesztettem oda, de azoktól eltekintve majdnem így szólt a szöveg, amit az uram közvetlen főnöke is aláírt. A szövegről nekem folyamatosan az a kis dalocska jut az eszembe, ami pár éve keringett a neten, s amelyben egy IT-özvegy énekelt arról, hogy "Bill Gates took my baby away, he works endlessly...." Ami inkább igaz az amerikai központra, mint az írre, de azért át tudtam érezni a hölgy bánatát. Szerencsére a kimerítően hosszú napok itt ritkábbak, mint az USA-ban, de ha munka van, egy vészesen közelítő határidő, akkor bizony nincs mese.

Ahogy az uram mondani szokta, az a szerencséje, hogy a munkája a hobbija is egyben. S így elviselhetőbbek a munkahelyi bosszúságok.

Hajrá, medvém, legyen még sok-sok boldog (nyugis, eredményes) éved a Gyárban!

3 megjegyzés:

Erika Antal írta...

Hajrá, bizony és gratula. Én pl. képtelen lennék ennyi ideig egy cégnél dolgozni... eddig nem is sikerült. Úgyhogy én már ezért is Csodálom L.-t. És amúgy meg drukk, drukk :))

Medve írta...

Csak hajrá, reméljük a legjobbakat!
Nekem meg már lassan az is megfelelne, ha lenne egy munkám, amit nem utálok:(...

geszt írta...

Gratula!