2009. június 23.

Faith - restored

V. komposztedényes körlevelére késő este ez a válasz jött:

"Hi,

We've just checked with our older son who was home from college for the weekend and it would appear he is the culprit. I apologise sincerely first of all for his intrusion onto your property and secondly for the damage caused, as does he. Please call me on .... to let me know what I can do to replace or repair the compost bin. Best wishes ....."

Azóta már felajánlották, hogy a feleség átjön holnap, és kifizeti az új komposztedény árát. V. küldött nekik egy képet a rombadőlt edényről, és arról, amelyet hasonló értékben meg szeretnénk venni. Az kissé teherbíróbb, mint a régi volt.

Bár minden kellemetlenségünk ilyen hamar és zökkenőmentesen rendeződne...

***

Susan telefonált, az imént. Sajnos, Da meghalt múlt csütörtökön. Nem értesítették, csak a volt boltjainak főmanagereit, s csak ők mehettek a temetésre szombaton. Az alkalmazottaknak, akik még ismerték Da-t, csak hétfőn mondták meg a hírt. Így nem virágra, hanem misekártyára, és a hospice-nak adtak össze adományt a régiek, a nevemben is beadtak valamennyit, mert tudták, hogy biztosan hozzá akarnék járulni az adományhoz. S mint kiderült, már Da unokái sem boltosok, Da összes boltja más kezén van már, mindet eladták. "End of an era" - mondta Susan, nincs már boltosdinasztia....

Nincsenek megjegyzések: