2009. március 3.

Apróságok

Dragomán György: A fehér király c. könyvét olvasom. Nem vala-mi kedélyes olvasmány, de igen jó. V. kért, vegyem meg angolul is, oda akarja adni Trish-nek, és egy Padraig nevű kollégájának, akik szeretik a jó könyveket. Hadd lássák, miféle élet folyt a Vasfüggöny mögött.

***

Megjelent angolul Márai Sándor: Eszter hagyatéka c. könyve. Ez az ötödik könyve, ami angolul megjelent.

***

Visszakaptam Focist a szervizből. Naná, hogy nem telefonáltak, hogy kész, vihetem. Az eddig kimért, szűkszavú szerelőbácsi most mosolygott, biztos örült a bevételnek, a recepciós néni pedig csak óvatoskodva adta át a számlát. Huh. Elvitte a februári kávézóbeli bevételemet. Cseréltek fékpofákat, olajat, égőt (jé, kiégett volna valamelyik? észre sem vettem), kapott új timing belt-et az autó (mi is az magyarul?), meghúzták a már kissé laza kéziféket, minden szép és csodás rajta. Most már boldogan mehetek vele V.-ért Trish lakása elé, ugyanis őt hétfő óta Trish viszi munkába, egyre magabiztosabban vezet. Bár ma reggel az orrunk előtt zárta be a kocsijába a kocsikulcsot, úgyhogy én, mint mentő sereg, hazavágtattam (már amennyire vágtatni lehet két lassan cammogó busz mögött), magamhoz venni a nekünk "biztonsági okokból" adott pót lakáskulcsát, amivel ő hozzáfért a pót kocsikulcshoz... Én voltam a nap hőse, köszönöm, virágokat az öltözömbe kérem.

S ma már heti bevásárolni is elmentem, szappant venni a ragyás képemre, és húst a hűtőbe. A héten skót tojást akarok csinálni, igen jó kaja, sokáig eláll hidegen, és finom.

***

Erika, a tea brack receptjét hiába kérem Adhaimhín-tól, mindig elfelejti, beéred egy másikkal, ami ír szakácskönyvből származik? Ugyanolyan finom lesz, megígérem!

***

Az uram elutazik jövő héten három napra, mázlista, megy Genf-be, autókiállításra, mielőtt bárki irigykedni kezdene, munka lesz, négy autót fotóznak egész álló nap. De azért, ha ráér, talán vesz nekem leckerli-t, ami egy svájci mézes süti, és valami fenséges.

***

Egész nap esik, mínuszokat jósolnak éjszakára, sok felhővel, sok esővel. Ugyanakkor az N11-es mentén ma egy brigád a sövényt nyírta, szépítgette, s az út mentén már rengeteg kinyílt nárcisz sárgállik. A kiskertemben pedig 14 hajtás ágaskodik az ég felé, remélem, nem fagynak el. Tudnám hol késik a többi 36?

***

Valami igen erős kézimunkázhatnék feszül bennem, sokszor kézbe veszem a keresztszemeseket, de még egy öltésre nem futotta. Hadd ne áruljam el, hány befejezetlen darab rejtőzködik a lakásban. Miért vagyok képtelen bármit is befejezni? Vagy kitartóan csinálni? Keresztszemes? Szobabiciklizés? Torna? Ugrálókötelezés?

***

Anna ötlete alapján vettem finom teákat, és szombaton kirakom az első dobozt, a "Hónap íze" felirattal. "Flavour of the month". Igen ritkán kérdeznek rá, hogy van-e valamilyen "herbatea", de talán a színes doboz felkelti az érdeklődésüket.

5 megjegyzés:

Horasz írta...

Azert ez a skot tojas erdekelne.

kisrumpf írta...

Hamarosan jön a recipe, kéretik türelemmel lenni :-)

Jé, most már arcot is tudok kötni a névhez :-)

Pappito írta...

timing belt: vezérműszij

ha ez egy hivatalos márkaszerviz, akkor nem akarom tudni mennyit fizettél :)

mennyi km van abban az autóban?

kisrumpf írta...

92 216 mérföld, 9 éves Ford Focus 1.6 Zetec, hivatalos márkaszervíz volt (máshová nem visszük). Úgyhogy ideje volt vezérműszíjat (kösz!) cserélni.

Erika Antal írta...

persze, hogy jó lesz, rossz receptet még nem kaptam tőled :), előre is kösz... skót tojás na az engem is érdekel majd