2008. december 14.

Csak benézek...

Nem bírom ki, hogy ne írjak valamit, de hát sosem tudtam befogni hosszabb ideig a szám. De rövid leszek.

Nem sikerült megúsznom, pedig küzdöttem hősiesen, sok citromos, manuka mézes teával, C-vitaminokkal, almával, és mégis megtaknyosodtam. Ez eléggé nehézkessé teszi a sütést, dekorálást. Amennyire csak lehet, igyekszem higiénikus lenni.

A Country Cellar-ban megrendelték - és meg is érkezett - a 25 kilós zsák rozslisztet, alig 12 euróval kevesebbért, mintha a kávézón keresztül rendelném. Alighanem nekik nem kell hozzászámolni az ÁFÁ-t, mint a kávézóban. Úgy örültem! Igaz, teljesőrlésű rozsliszt érkezett a "light rye" helyett, de a belőle ma kísérleti jelleggel sütött kenyér fantasztikusan néz ki. Most ott pöffeszkedik a szép csíkos zsák a kamrában, kicsit maga alá temetve a másik zsákot, amiben már csak 2-3 kiló rozsliszt lapul.

Dolog van, sok, kicsit félek is, hogyan fogom bírni. Nagyon be kell osztani az elkövetkező másfél hetet. De utána ünnep és lazítás jön, ez erőt ad. Szombaton még egy "nagyon kedves, állandó, megbecsült" vevőnek (elhaló tiltakozásom ellenére) megígérték, hogy hát persze, hogy fogok neki csinálni egy mézeskalács házat. Szerda estére. Házhozszállítással. Ő volt az utolsó. A következő két érdeklődőt már elhajtották.

Szombatra kell még habkarika (hurrá, elhasználódik a sok tojásfehérje a hűtőből), extra adag limonádé, gombaleves (2 litert rendelt egy hölgy), egy csomó süti (kisház formájú, egy állandó vevő akarja mellékelni őket a karácsonyi üdvlapjaihoz) két partikenyér - ennek frissen sütését és házhoz szállítását már én ajánlottam fel, a szombaton kora reggel megsütött kenyér nem lenne friss vasárnap délutánra, amikor a parti van. (Olyan jó fej vagyok, készséges, megminden.) No, és megint én leszek a kávés. Sütit most nem kell sütni, hurrá, az utolsó piacon ugyanis ingyen
mince pie-okat kapnak a vevők, ingyen kávé és tea is van. V. eljön, segíteni. Vettem egy szép hóemberes piros kötényt, a piacon Willie csak a szemét forgatta a láttán, pedig szerintem egészen ízléses és visszafogott darab.

No, megyek vissza szipogni. A támogatást mindenkinek köszönöm. Annyi ötletet kaptam, hogy lassan egy külön
irattartó kell az újságból kivágott díszítési ötleteknek, a kapott emaileknek, receptes file-oknak. Nem is rossz ötlet, nyitni külön irattartót az egyes ünnepeknek.

Nincsenek megjegyzések: