2011. május 24.

Is féidir linn

"This little country, that inspires the biggest things - your best days are still ahead. Our greatest triumphs -- in America and Ireland alike - are still to come. And, Ireland, if anyone ever says otherwise, if anybody ever tells you that your problems are too big, or your challenges are too great, that we can’t do something, that we shouldn’t even try - think about all that we’ve done together. Remember that whatever hardships the winter may bring, springtime is always just around the corner. And if they keep on arguing with you, just respond with a simple creed: Is féidir linn. Yes, we can. Yes, we can. Is féidir linn."

Kérdés, de inkább legyen fogadás tárgya: Mikor fog ez megjelenni pólón? Mármint a "Is féidir linn" sor? Obamától. Már most irigylem a pólóárust, aki ebből csinál vagyont :-)

Szépen tudnak beszélni a politikusok, de most már vagyok olyan vén (ha nem is tapasztalt, de kiokosított), hogy nem hiszem el, elsőre sem?

Szép, tényleg szép amit mond, de ... cui bono? Választások lesznek, majd, s jól fog jönni a sok (zöld) szavazat... ugye?


Tényleg, ilyenkor mi van? A tömeg örjöng, tapsol, netán könnyesedik a szeme. A kőszívű edzettek, beszédírók, kampányfőnökök, ötletgyárosok mit értékelnek ilyenkor? Elismerően bólintanak, ez igen, basszus, hogy ez nekünk nem jutott eszünkbe? Mert ha a mondanivalóban nehezen lehet hinni - szép szavak -, de az előadásmód, az ötlet, no... az igen!


Akkor azt értékelem. Mit színésznek, úgy tapsolok. Csillagos ötös.
Megyek pólót venni :-)

2 megjegyzés:

Medve írta...

Tegnap már matricát is láttam ezzel a felirattal, kocsi hátsó abalakán.

kisrumpf írta...

Igen, az egyik napilap melléklete volt. A Facebook-on említettem is. Gondoltam, hátha ötletet kap tőle az egyik ilyesmivel foglalkozó ismerősöm, de elkésett vele.