2010. október 6.

Oktoberfest - 2010, Dublin


Tudom, tudom, nem éppen a legillendőbb dátumot választottuk ki a sörözésre, de ma tudott az uram szabadnapot kivenni. Van még neki 30...

A mai nap igencsak különlegesre sikeredett, mert V. életében először ment borbélyhoz, hajat-szakállt vágatni. Aztán öt (vagy több?) év kihagyás után megint DART-ra ült, és velem együtt csodálta a partvidéket a vonatról. Remek, napos időnk volt.

Aztán rövid gyaloglás után az Erdinger-szponzorálta sörsátrat csodáltuk meg, a George's dock-nál, a csekély számú többi résztvevővel együtt. Azért voltak bent kevesen, mert nem lehetett dohányozni. Inkább kint ültek, a kajaforrások közelében elszórt asztaloknál. Meglepett, hogy elég kevés helyen volt kiírva a menü angolul.

Így, szerdán, munkanap közepén főleg öltönyös irodai alkalmazottak ették a wurst-ot sauerkrauttal, de akadt olyan vállalkozó kedvű is (khm), aki egész adag Schweinehaxe-ét termelt be, körettel. Ami nagyon finom volt.


Alább néhány kép a helyszínről, és a környékről. Jól mulattunk, még akkor is, amikor az éppen magnóról szóló sramlizene átcsapott disco-ritmusba.

Ez utóbbi egy kirándulóhajó, amely a kikötő és a dokkok környékével ismertet meg.

Nagyon vonzó képet tud mutatni Dublin a folyó mentén, ilyen szép őszi napon - egészen addig, amíg bele nem ütközünk az első zavaros szemű drogosba. De sikerült hamar kikerülni, így más kellemetlenség nem ért bennünket - ez a nap is remeknek könyvelhető el. Lassan az a fura, feszítő érzés is elmúlik a túltömött pocakomból, amit a Schweinehaxe okozott - egyszerűen bűn lett volna otthagyni a felét...


5 megjegyzés:

Ági írta...

Paulaner nem is volt? Tudták, hogy az idén kihagyom. :)

kisrumpf írta...

De nem ám... Pedig kerestünk :-)

No, majd talán jövőre.

Az asztalok közt rengeteg hely volt, elférnek ám a babakocsik is ;-).

Björn írta...

Részemről ha búza, akkor Weihenstephaner (persze a Paulaner se rossz), ha "rendes" sör, akkor Fürstenberg vagy Dortmunder, gy.k. DAB (kivéve, mikor rám tör a nosztalgiahullám, mert akkor Radeberger).
Írtam e-mailt, gyertek ide sörözni! Bár literes korsóm csak egy van, saját használatra, de megoldjuk valahogy, hogy ne haljatok szomjan!

kisrumpf írta...

Ezek olyan sörök, amiket hiába keresnék a helyi boltok polcain, kivéve a Paulanert, de Franziskanert is kaptunk már. Neked biztos titkos forrásod van!

Viszek korsót :-)

Björn írta...

Majd megpróbálok lejmolni Onkel Geheime Bezugsquelle készletéből, hogy ne haljunk szomjan. Sajnos a 14 féle thüringiai feketesör-kollekciónak már a nyakára hágtam... És most jövő nyárig nem megyek arra :(. Viszont így keletkezett pár üres csatos üveg, ami pálinkatárolásra igen jó.