tag:blogger.com,1999:blog-9135402160601688590.post5249073721609230592..comments2024-01-25T21:42:05.289+00:00Comments on "...Or to be a place that has got To be forgiven for its faults.": Vihar közben, félútonkisrumpfhttp://www.blogger.com/profile/18071311144290358988noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-9135402160601688590.post-75307647934499929752017-10-22T20:18:46.535+01:002017-10-22T20:18:46.535+01:00Igazán kedves tőled, köszönöm.
(Most nézem ezt a...Igazán kedves tőled, köszönöm. <br /><br />(Most nézem ezt a freshloaf oldalt, remek! Az a sok recept...!)kisrumpfhttps://www.blogger.com/profile/18071311144290358988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9135402160601688590.post-30531407753427605282017-10-20T13:17:13.924+01:002017-10-20T13:17:13.924+01:00Pont a komment utan ertem ahhoz a reszhez amikor i...Pont a komment utan ertem ahhoz a reszhez amikor irtad hogy megvan a konyv. :D <br /><br />Meg eszembe jutott, hogy ha esetleg meg nem ismerned, a freshloaf.com-on megy forum artisan kenyer sutesrol is. Mert olvasom hogy onerobol tovabbkepzed magad es probalod tokeletesiteni a receptet, technikat. Szegyenkezve bevallom hogy en gepi kenyersutes okan olvasok onnan tanacsokat, az artisankodastol messze vagyok, kronikus idohiany es veleszuletett turelmetlenseg miatt. De lattam ezen az oldalon hogy sokan valaszolgatnak akiknek artisan pekseguk van. <br /><br />En koszonom hogy belekukkanthatok a sztoridba. Nagyon sok a parhuzam (mint ahogy ujdonsag, erdekesseg is) - en nem tudnam ezt kiirnii magambol, de valahogy megis olyan mintha mas mondta volna ki helyettem. <br /><br /><br /><br />Camassianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9135402160601688590.post-56116412036086127392017-10-20T10:40:05.452+01:002017-10-20T10:40:05.452+01:00Köszönöm, hogy olvasol és a receptjavaslatot is. M...Köszönöm, hogy olvasol és a receptjavaslatot is. Megvan a könyv (megörököltem egy régi kiadást), valamikor majd kipróbálom a receptet. A jó fűszeres mindig siker a piacon, köszönöm! kisrumpfhttps://www.blogger.com/profile/18071311144290358988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9135402160601688590.post-37707941827468997742017-10-20T02:04:07.666+01:002017-10-20T02:04:07.666+01:00Kedves Kisrumpf, nagy elvezettel olvasom a blogoda...Kedves Kisrumpf, nagy elvezettel olvasom a blogodat amit par napja fedeztem fel (most epp 2009-nel tartok). Nem tudom most megtalalni azt a posztot amelyben a gingersnaps receptedet irtad le, ezert ide irom a kommentet. En a Rombauer fele Joy of Cooking alapjan csinalom a gingersnaps-t. Nem kedvencem, de kanadai ferjemnek elmaradhatatlan gyerekkori izemlek. Eszrevettem hogy a recepted kisse mas igy gondoltam erdekes lehet ha leirom ezt. Azt nem allitom hogy mindig sikerul, mert van hogy forma nelkul szetterul, es van hogy kemenyebb, vagy kicsit megeg az alja, de igy is elfogy mindig. Itt sotet melaszt hasznalunk es a gyomber melle jon fahej es szegfuszeg:<br /><br />3/4 cup butter, 2 cups sugar<br />2 beaten eggs, 1/2 cup fancy molasses, 2 teaspoon vinegar<br />3 3/4 cups all purpose flour, 7 ml baking soda<br />3 teaspoons (15 ml) ginger, 1/2 teasp cinnamon, 1/4 teasp cloves<br /><br />Nagyon jo fuszeres. (Eljarast nem irom, a felosztasbol ugyis tudod.) Es igen, 12 perc, 325 F. :D<br /><br />Happy Baking :DCamassianoreply@blogger.com