tag:blogger.com,1999:blog-9135402160601688590.post2191775153354693704..comments2024-03-28T22:47:59.246+00:00Comments on "...Or to be a place that has got To be forgiven for its faults.": Marlay Park és a gasztrobloggerekkisrumpfhttp://www.blogger.com/profile/18071311144290358988noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-9135402160601688590.post-79206302565600329562010-09-24T21:25:02.137+01:002010-09-24T21:25:02.137+01:00Moni, ok, de ki építi meg hozzá a kőkerítést a ter...Moni, ok, de ki építi meg hozzá a kőkerítést a teraszon? :DCat(harine)https://www.blogger.com/profile/14813510095108577756noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9135402160601688590.post-3564848718339878452010-09-19T13:28:30.059+01:002010-09-19T13:28:30.059+01:00Cath, ha ültetsz vadszőlőt a fal mellé, hamar felf...Cath, ha ültetsz vadszőlőt a fal mellé, hamar felfut. Akár fakeretre is, az erkélyen. S akkor lesz sajátod :-)<br /><br />Magos kenyér/kovász témában hamarosan egy igazi szakértőtől kapok majd okítást. Talán akkor eloszlik a köd, s bele merek vágni mindenféle kovászos, magos csodák sütésébe :-)<br /><br />Medve, túl sokat gondolsz a német "nyelvtudásomról"... nem vagyok ponchichter, sajnos. Amúgy igen, ez lesz az.kisrumpfhttps://www.blogger.com/profile/18071311144290358988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9135402160601688590.post-42334099184796177582010-09-17T23:12:50.009+01:002010-09-17T23:12:50.009+01:00Annyira, de annyira vágyom egy ilyen színes levele...Annyira, de annyira vágyom egy ilyen színes levelekkel befuttatott kőkerítéses házra... <br />Én a magos kenyerekre szavazok. Imádom őket.Cat(harine)https://www.blogger.com/profile/14813510095108577756noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9135402160601688590.post-29053239537830258742010-09-17T21:10:52.684+01:002010-09-17T21:10:52.684+01:00A kovász az a Sauerteig? Mert akkor az amolyan &qu...A kovász az a Sauerteig? Mert akkor az amolyan "alig kell valamit csinálni vele, majd kialakul", és ha mégsem, akkor rá lehet fogni a páratartalomra vagy bármi másra. Én csak arra emlékszem, hogy elég büdös volt (a Schwarzbrot-hoz kellett, rozslisztből, és annak elég jellegzetes szaga van), és ezért olyan edényben kell csinálni, aminek van fedele.<br />De itt az alaprecept (ennyi remélem még a soproni német alapszókinccsel is megy :)<br /><br />Ein einfaches Rezept:<br />100 g Mehl (am besten Roggenvollkornmehl) mit Wasser zu einem dickflüssigen Teig (etwa wie Waffelteig) verrühren. In einer Schüssel zugedeckt an einem warmen Ort etwa 24 Stunden stehen lassen.<br />Dann wieder 100 g Mehl und entsprechend Wasser zugeben, gut einrühren und erneut etwa 24 Stunden stehen lassen.<br />Weiter so verfahren, bis der Sauerteig backfertig ist. Das erkennt man an drei Kriterien:<br /># Er riecht deutlich säuerlich.<br /># Auf der Oberfläche hat sich Schaum gebildet.<br /># Wenn man einen Löffel voll Teig genauer betrachtet, kann man unzählige winzige Bläschen erkennen.Medvenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9135402160601688590.post-21864159012917934542010-09-17T09:57:38.334+01:002010-09-17T09:57:38.334+01:00Bizony! Nem csak karacsonyi csokik, de fenyofa dis...Bizony! Nem csak karacsonyi csokik, de fenyofa diszek, kepeslapok, csomagolopapirok, crakerek. Evrol evre korabban kezdodik a bolondulas! De az is lehet, hogy iden me'g a tavalyi eladatlanoktol probalnak megszabadulni...Anazarhttps://www.blogger.com/profile/03261720168280374444noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9135402160601688590.post-48483475188277713682010-09-16T20:53:20.551+01:002010-09-16T20:53:20.551+01:00Köszi a Limarás linket! Most itt folyatom a nyálam...Köszi a Limarás linket! Most itt folyatom a nyálamat :-)Agihttps://www.blogger.com/profile/15704898389793886720noreply@blogger.com